Evinize en yakın komşunuzu ve onunla ilişkileriniz

Evinize en yakın komşunuzu ve onunla ilişkileriniz
Evinize en yakın komşunuzu ve onunla ilişkileriniz nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Komşuluk ilişkileri kültürümüzün önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllarda insanlar birbirinden uzaklaşmış olsa ve aynı apartmanda yaşadığı insanların, hatta kapı komşusunun bile adını bilemez hale gelmiş olsa bile durum bir 20 yıl önce çok farklıydı.

Eskiden insanlar birbirleri ile daha güçlü ve kapsamlı ilişkiler kuruyordu. Haneniz sadece evinizin duvarlarıyla sınırlı değildi ve aynı mahalledeki insanlar adeta büyük bir aile gibi yaşıyordu. Zor durumda olan varsa utandırılmadan yardımına koşulur, hasta olan varsa çorba pişirilip götürülürdü. Herkes birbirine karşı saygılı, sevgili ve iyiliksever davranırdı. Ayrıca herkes birbirini tanırdı. 

Artık "modern dünyada" durum biraz farklı. Ben mesela 22 yaşında bir insan olarak komşuluk ilişkilerinin sıkı olduğu bu dönemi ucundan kaçırdım. Ben daha küçükken yukarıda bahsettiğim gibi bir ortamdan ayrılıp apartmanlara, sitelere taşındık. Orada da özellikle annem komşularımız ile sık sık görüşmeye devam etti. Ama ben artık ayrı yaşıyorum ve mesela apartmanımızdaki hiç kimsenin adını bilmiyorum. Yöneticimizi dahi tanımıyorum. Kapı komşumu bile göremiyorum, çünkü herkes farklı saatlerde yatıp kalkıyor, işe gidip geliyor. Kimse pişirdiği yemekten "Kokmuştur, canları ister" diye paylaşmıyor artık. Herkes kendi başına, kendi  sınırlı hayatını yaşıyor. Durum maalesef böyle.

Kaynak:Eğitim Sistem

170
420
60
19
18
100
106
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.