Ey Ebu Zer! Çorba pişirdiğinde suyunu çok koy ve komşularını gözet hadisini yorumlayınız

Ey Ebu Zer! Çorba pişirdiğinde suyunu çok koy ve komşularını gözet hadisini yorumlayınız
Ey Ebu Zer! Çorba pişirdiğinde suyunu çok koy ve komşularını gözet hadisi komşuların birbirlerine karşı sorumlulukları açısından yorumlayınız.

“Ey Ebu Zer! Çorba pişirdiğinde suyunu çok koy ve komşularını gözet.” (Müslim, Birr, 142.)

Yukarıdaki hadisi komşuların birbirlerine karşı sorumlulukları açısından yorumlayınız.

Yukarıda yer alan hadiste Peygamberimiz (s.a.v), yemek yaparken komşularımızı da düşünmemiz gerektiğini ifade etmektedir. Yemeklerimizden komşularımıza ikramda bulunmalı ve komşularımızın ne durumda olduklarını gözetmemiz gerekir.

İnsanlar bazen çeşitli sıkıntılar yaşayabilirler. Bu durumu bizlere açıkça söylemeyebilir. Bu durumda bizim komşumuzdan haberimizin olması gerekir. Komşularımızın halini, hatırını sormalı, ihtiyaçlarında yanlarında bulunmalıyız. Hz. Muhammed (s.a.v.), bu hadisi ile bizlere bunu anlatmaya çalışmaktadır. 

Kaynak:Eğitim Sistem

281
30
64
41
322
54
330
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.