Faizin toplumsal zararları

Faizin toplumsal zararları
Faizin, toplumsal zararları, faiz ayetlerin indiriliş sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Allah faiz malını mahveder, sadakaları ise arttırır (bereketlendirir). Allah hiçbir günahkâr nankörü sevmez.” (Bakara suresi, 276. ayet.)
“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve eğer gerçekten iman etmiş kimselerseniz, faizden geriye kalanı bırakın.” (Bakara suresi, 278. ayet.)
“Eğer böyle yapmazsanız Allah ve Resulüyle savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız anaparalarınız sizindir. Böylece siz ne başkalarına haksızlık etmiş olursunuz ne de başkaları size haksızlık etmiş olur.” (Bakara suresi, 279. ayet.)
“Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.” (Âl-i İmrân suresi, 130. ayet.)

Yukarıda verilen ayetlerin indiriliş sebeplerini araştırınız.
Ayetlerin yorumunu sınıfa getireceğiniz bir tefsir kitabından okuyunuz. ;
Faizin, toplumsal zararlarını sınıfınızda arkadaşlarınızla konuşarak değerlendiriniz.

Faiz, yalnızca malın değil, aynı zamanda ömrün de bereketini azaltır. Faiz yüzünden ortaya çıkan nice iflaslar, intiharlar, dağılan aileler, heba olan hayatlar vardır. Faizin yaygın olduğu toplumlarda dar gelirliler ve yoksullar ezilir. Zenginle fakir arasındaki uçurum gittikçe derinleşir.

3
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.