Finans uzmanı ne iş yapar

Finans uzmanı ne iş yapar
Sayısal düşünmeyi seviyorsanız üstelik finansal konulara da ilginizvarsa işte okunması gereken bir meslek.

Finans Uzmanı, bankalara veya finans kurumlarına kredi almak üzere başvuran firmaları, ürün ve para kaynakları yönünden değerlendiren ve en uygun finansal destek seçeneğine karar vermesinde firmaya danışmanlık yapan kişidir.

Finans Uzmanı;

• Kredi isteminde bulunan firmaların finans tablolarının analizini yapar,
• Hangi alanlara yatırım yapılırsa ne ölçüde kar elde edileceğini inceler ve bu doğrultuda önerilerde bulunur,
• Firmayı üretim yapma ve aldığı krediyi ödeyebilme gücü yönünden değerlendirir,
• Firmanın likidite politikası dahil finansal planlamasını yapar.

Bu mesleği yapacak kişilerin sayısal düşünme gücüne sahip, finansal konulara ilgili, bütün içinde parçayı kavrayabilen, değişik görüş ve yeniliklere açık, çabuk ve doğru karar verebilen, tertipli ve düzenli çalışabilen, ikna gücü ve sorumluluk duygusu yüksek kişiler olması gerekir. Bankalarda, finans kuruluşlarında veya danışmanlık merkezlerinde çalışan Finans Uzmanı görevini büro ortamında yürütür ve birinci derecede verilerle ilgilidir. Ayrıca firma sahipleri, muhasebe müdürleri ve üst düzey yöneticilerle, firmaların finansman müdürleriyle, üretim müdürleriyle, bankaların istihbarat birimi çalışanlarıyla ve müşterilerle iletişimde bulunur.

Meslek eğitiminin doğrudan verildiği bir örgün eğitim kurumu yoktur. Ancak üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, bankacılık, bankacılık ve finans, sermaye piyasası, muhasebe, ekonomi, ekonometri, finansman gibi bölümlerinden mezun olanlar çeşitli enstitü ve özel eğitim kuruluşları ile üniversiteler bünyesinde sunulan eğitimden yararlanarak finans konusunda uzmanlaşabilirler.

Sermaye Piyasası Kurulu, banka gibi kamu kuruluşları ile özel sektörde çalışırlar. Ülkemizde, son yıllarda yatırıma yönelik girişimcilerin her geçen gün artıyor olması, ekonomimizin dünya piyasasına açılma eğilimi finans sektörünün tüm Türkiye genelinde büyüyerek, genişleyerek yayılmasını sağlamaktadır. Meslek elemanlarının hem geniş, hem de özel çalışma alanları ve iş olanakları mevcuttur. Mezunlar finans uzmanı, portföy yöneticisi, yatırım projesi uzmanı, borsa uzmanı, bankacılık ve para ekonomisti, dış ticaret uzmanı, banka yöneticisi unvanlarıyla yönetici olabilir veya kendi işini kurabilir.

Benzer Melekler;

  • Fon Yöneticisi
  • Mali Müşavir Yatırım Uzmanı
  • Kredi Uzmanı
  • Bütçeleme Uzmanı

Kaynak:Eğitim Sistem

4
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.