Finans ve borsa hizmetleri elemanı / Borsa komisyoncusu ne iş yapar

Finans ve borsa hizmetleri elemanı / Borsa komisyoncusu ne iş yapar
Çalışırken sayılarla uğraşmaya meraklıysanız, sayılar ve toplumsal olaylar arasında bağlantı kurmaktan hoşlanıyorsanız önerimiz bu mesleği incelemeniz.

Finans ve Borsa Hizmetleri Elemanı/Borsa Komisyoncusu, hisse senedi, tahvil ve benzeri taşınabilir kıymetlerin alım ve satımını müşteri adına yapan kişidir.

Finans ve Borsa Hizmetleri Elemanı/Borsa Komisyoncusu;

• Müşterilerin mali durumları ve yatırım alanları hakkında bilgi edinir,
• Döviz, tahvil, bono, hisse senedi ve diğer mali belgelerin piyasa değerlerini analiz eder,
• Hisse senedi ve tahvil almak veya satmak isteyen müşterilerin ihtiyaçlarını saptar, müşterinin uzun vadede mi, kısa vadede mi kazanç beklediğini belirler,
• Hisse senedi almak isteyen kişilere en uygun fiyatla senet alır, satmak isteyen kişilerin senedini en uygun fiyatla satar,
• Borsada yapılan işlemlerin sonunda, hisse senedi alan kişilerin parasını, satan kişilerin de senedini borsa takas merkezine teslim eder,

Bu mesleği yapacak kişilerin, çeşitli uyarıları aynı anda algılama gücüne ve belleğe, çabuk ve doğru karar verebilme, başkalarını ikna edebilme becerilerine, sorumluluk duygusuna sahip dikkatli, ileri görüşlü ve stres altında çalışabilen kişiler olması gerekir. Finans ve Borsa Hizmetleri Elemanı/Borsa Komisyoncusunun çalışma ortamı kalabalık ve gürültülüdür. Çalışırken sayılarla uğraşır ve insanlarla etkileşimde bulunur.

Mesleğin eğitimi, mesleki ve teknik liselerin muhasebe ve finansman alanı Finans ve Borsa Hizmetleri dalında verilmektedir. Ayrıca İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığınca açılan kurslarda bu alanda eğitim verilmektedir.

Borsa, kamuoyunun ilgisini gittikçe artan bir şekilde çekmektedir. Televizyonda, internette ve günlük basında her gün borsayla ilgili haber ve yorumların yer aldığı günümüzde, borsanın sermaye piyasası içindeki yeri ve para piyasalarını etkileyen atılımlarıyla gündemde olmayı önümüzdeki günlerde de sürdüreceği tahmin edilmektedir. Gelecekte de borsanın gelişmesi neticesinde bu meslekte çalışacak yeni elemanlara ihtiyaç duyulacağı düşünülmektedir.

Benzer Meslekler;

  • Emlak Komisyoncusu
  • Broker
  • Dealer

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.