Geleneksel el sanatları teknikeri ne iş yapar

Geleneksel el sanatları teknikeri ne iş yapar
Kültürümüze ait geleneksel sanatları yaratıcılığınız ve teknoloji yardımıyla geliştirmek, hem günümüze hem de geleceğe taşımak isterseniz bu mesleği incelemenizi öneriyoruz.

Geleneksel El Sanatları Teknikeri, teknoloji ve kendi öz değerlerini birleştirerek turizm, ekonomi ve kültürümüze katkıda bulunacak el sanatı ürünlerini tasarlama, geliştirme ve uygulama çalışmalarında görev yapan kişidir.

Geleneksel El Sanatları Teknikeri;

• Çalıştığı iş yerinin üretim faaliyetlerine göre üretimde bulunulacak el sanatı ürünlerini tasarlar ve geliştirilmesi için çalışır,
• Dekoratif ürünlerin geliştirilmesi ve üretimi için çalışır,
• El örgüsü ürünlerin geliştirilmesi çalışmasında bulunur, üretimde bulunulan araç gereç tekniklerine uygun üretimi gerçekleştirir,
• Dokumacılık, işleme, ahşap oymacılığı, cam, halıcılık, kilimcilik, kumaş dokumacılığı, çinicilik, seramik-çömlek yapımcılığı, işlemecilik, oya yapımcılığı, müzik aletleri yapımcılığı, taş işçiliği, bakırcılık, sepetçilik, örmecilik, ahşap ve ağaç işçiliği, mücevher, cam işlemeciliği, metal işlemeciliği gibi el sanatlarını geliştirme ve üretim çalışmasını yapar.

Bu mesleği yapacak kişilerin el sanatlarına ilgi duyan, renkleri ayırt edebilen, el-göz koordinasyonu güçlü, estetik görüşe sahip ve yaratıcı kişiler olması gerekir. Geleneksel El Sanatları Teknikerleri kapalı, zaman zaman gürültülü ve kokulu bir ortamda çalışırlar. Çalışırken meslektaşları ve diğer çalışanlarla iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının Geleneksel El Sanatları programında verilmektedir.

Geleneksel El Sanatları Teknikerleri halk eğitim merkezlerinde, mesleki ve teknik liselerde, mesleki eğitim merkezlerinde usta öğretici, özel sektörde, tekstil sektöründe tekniker olarak görev alabilirler. Kendi iş yerini açabilirler.

Benzer Meslekler;

  • El Sanatları Teknisyeni
  • Ressam
  • Restorasyon Teknikeri

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 3119.36
Meslek Adı : Geleneksel El Sanatları Teknikeri
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri
M. Birim Grubu : Başka Yerde Sınıflandırılmamış Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans

Kaynak:Eğitim Sistem

126
10
7
1
0
1
44
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.