Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi ne iş yapar

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi ne iş yapar
Her türlü deniz taşıtının ve makinesinin projelendirilmesi ilginizi çekiyorsa bu mesleği incelemenizi öneriyoruz.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi, her türlü deniz taşıtının ve gemi makinesinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretiminin yapılması konularında mühendislik çalışmalarını yürüten kişidir.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi;

• İnşa edilecek, yenileştirilecek veya onarımı yapılacak gemiler için uluslararası kurallara uygun plan ve projeler hazırlar,
• İnşa edilecek gemide kullanılacak olan makine, teçhizat ve malzemenin seçimini yapar, dayanıklılığı ve diğer özellikleriyle ilgili gerekli mühendislik hesaplarını çıkarır,
• İstenen ölçü ve şekillerde gemilerin yapımını, her türlü bakım ve onarım işlerinin yürütülmesini sağlar,
• Gemilerin inşa edilmesi ve işletilmesi ile birlikte gemi makine ve yardımcı makinelerinin dizaynını yapar.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi olmak isteyenlerin, sayısal düşünme gücü olan, şekil ve uzay ilişkilerini algılayabilen, bir işi planlayıp yürütebilme yeteneğine sahip, fen ve matematik derslerine ilgili, öğrenmeye meraklı ve yaratıcı kişiler olması gerekir. İşin planlanması ve projelendirilmesi aşamasında bürolarda, inşa aşamasında tersanelerde, onarım ve yenileştirilme aşamasında bakım-onarım istasyonlarında çalışırlar. Ayrıca gemi seyir hâlindeyken de görev yürütülmektedir. Bu durumda özellikle makine dairesinin çalışmasının kontrolü söz konusudur. Bu mesleği yapan kişiler çalışmaları sırasında meslektaşlarıyla, armatörlerle, kaptan, makine zabiti, deniz motor makinisti vb. gemi personeli ile tesviyeci, makine teknisyen ve teknikerleriyle, teknik ressamlarla, tersane ve çalışılan kurum ve kuruluşun yönetim kademesindeki personelle iletişim hâlinde çalışırlar.

Bu mesleğin eğitimi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği programında verilmektedir.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri gibi kamu kuruluşlarında, resmi ve özel tersanelerde, deniz taşımacılığı yapan özel kuruluşlarda, denizcilik sektöründe denetim ve gözetim yapan bağımsız kuruluşlarda, gemi makineleri imal eden fabrikalarda, makinelerin alım-satımını yapan ticarethanelerde, mühendislik bürolarında çalışabilmektedirler. Meslekteki iş çeşitliliği ve denizcilik sektörünün yapısı göz önünde bulundurulduğunda iş bulma olanağı oldukça fazladır.

Benzer Meslekler;

  • İnşaat Mühendisi
  • Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisi
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2144.03
Meslek Adı : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Makine Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Kaynak:Eğitim Sistem

5
0
1
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.