Gemi makineleri işletme mühendisi ne iş yapar

Gemi makineleri işletme mühendisi ne iş yapar
Sayısal düşünme gücünüz yüksek ve şekil uzay ilişkisini kurabilme yeteneğine de sahipseniz gemilerin itici kuvvet sistemlerine ilişkin projelerin yapımına ne dersiniz?

Gemi Makineleri İşletme Mühendisi, gemilerin itici kuvvet sistemlerinin, güç merkezlerinin, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin, dümen-dişli mekanizmasının, pompaların ve diğer mekanik ve elektrik teçhizatının projelerini yapan, bunların yapımı ve işletilmesiyle ilgili işleri planlayan ve yürütülmesini denetleyen kişidir.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri;

• Yeni inşa edilecek, yenileştirilecek veya onarımı yapılacak gemilerin itici kuvvet sistemlerinin, güç merkezlerinin, ısıtma havalandırma sistemlerinin, dümen-dişli mekanizmalarının, pompaların ve diğer mekanik ve elektrik teçhizatının projelerini yapar ve bu projelerin veya proje taslaklarının gemi genel planına yerleşimini sağlar,
• Gemi genel planına, müşteri isteklerine ve uluslararası standartlara uygun olarak makine ve ekipmanı seçer ve geminin mühendislik hesaplarını yapar,
• Gerekli malzemenin alımı için istenen nitelikleri belirler,
• Projeler doğrultusunda yapım, işletim ile bakım ve onarım işlerinin yürütülmesini sağlar,

Gemi Makineleri İşletme Mühendisi olmak isteyenlerin, sayısal düşünme gücü olan, şekil ve uzay ilişkilerini iyi algılayan, mekanik ilişkileri görebilen, bir makineyi tasarlayabilen, fen bilimlerine özellikle fiziğe ilgili kişiler olması gerekir. Gemi Makineleri İşletme Mühendisi tersanelerde, fabrikalarda, gemi makine dairelerinde görev yapar. Çalışma yerleri bazen kirli ve rutubetli olabilmektedir. Çalışma ortamı kapalı ve gürültülüdür. Ancak proje yaparken büroda çalışır. Görev yaparken makine zabitleri, deniz motor makinistleri, ateşçi ve makine teknisyenleriyle işbirliği halindedir.

Bu mesleğin eğitimi Denizcilik Fakültesi ve Makine Fakültesi, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Gemi Makineleri İşletme Mühendislerinin iş bulma olanakları oldukça fazladır. Devlet Bakanlıkları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri gibi kamu kurumlarında, resmi ve özel tersanelerde, deniz taşımacılığı yapan özel kuruluşlarda, denizcilik sektöründe denetim ve gözetim yapan bağımsız kuruluşlarda, gemi makineleri imal eden fabrikalarda, bu makinelerin alım-satımını yapan ticarethanelerde ve mühendislik bürolarında çalışabilirler

Benzer Meslekler;

  • Gemi İnşaat Mühendisi
  • Uzak Yol Makine Zabiti
  • Makine Mühendisi (Genel)

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2144.02
Meslek Adı : Gemi Makineleri İşletme Mühendisi
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Makine Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.