Genetik ve Biyomühendis ne iş yapar

Genetik ve Biyomühendis ne iş yapar
Hem tıp biliminin hem de mühendisliğin temel ilkelerinin gerekli olduğubu mesleği daha yakından tanımak ister misiniz?

Genetik ve Biyomühendis, biyolojik sistem ve süreçlerden yararlanarak yeni teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla temel tıp bilimleri ve mühendisliğin temel ilkelerini kavrayarak biyolojik mekanizmaları ve olayları mühendislik perspektifinden inceleyen, matematik, fizik ve kimya gibi temel bilimler alt yapısıyla moleküler biyoloji, biyokimya, genetik ve hücre biyolojisi, biyomalzemeler, biyodinamik, biyoısı iletimi, biyorobotik alanlarında görev yapan kişidir.

Genetik ve Biyomühendisler;

• Genetik bilimini biyomühendislik metotları ile birleştirir,
• Mühendislik ilkelerinin ve yöntemlerinin tıp ve biyolojide karşılaşılan problemlerin çözümünde uygulanmasını sağlar,
• Genetik ve biyomühendisliğin temeli biyoloji olsa da karmaşık mühendislik cihazlarını ve yöntemlerini kullanır,
• Teknolojideki hızlı değişimleri tarım, kimya ve biyoloji alanına yansıtır,
• Biyolojik süreçlerden yararlanarak daha ucuz kimyasal madde üretimi, biyolojik temelli çalışan çiplerin üretimi, canlı bedenlerin araştırılması ve taklit edilmesi çalışmalarını tasarlar, projelendirir ve hayata geçirir.

Genetik ve Biyomühendis olmak isteyenlerin, üstün bir akademik yeteneğe sahip, deney yapmaktan hoşlanan, fen bilimlerine ilgili, dikkatini yoğunlaştırabilen, ayrıntılara dikkat edebilen, ekip çalışmasına yatkın ve sorumluluk sahibi kişiler olması gerekir.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin Mühendislik-Mimarlık Fakültelerinin Genetik ve Biyomühendis bölümlerinde verilmektedir.

Genetik ve Biyomühendisler akademi, ilaç, gıda ve tarım sektöründe tasarımcı, araştırmacı ve yönetici olarak çalışırlar, bunun yanı sıra Türk Standartlar Enstitüsü, Türk Halk Sağlığı Kurumu (Hıfzıssıhha), klinik tıp ve tanı merkezleri, adli tıp, genetik tanı ve tedavi ile ilgili kuruluşlarda, protez, implant yapan işletmelerde, araçlardaki kişilerin rahatı ile ilgili olarak otomotiv sektöründe çalışma olanağı bulabilirler. Piyasada tüp bebek merkezleri ve uluslararası biyoteknoloji ve biyomedikal şirketlerinin Türkiye temsilciliklerinde bu kişilere talep bulunmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Biyomühendis
  • Genetik Mühendisi
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisi

Kaynak:Eğitim Sistem

3
1
1
0
1
0
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.