Görsel iletişim tasarımcısı ne iş yapar

Görsel iletişim tasarımcısı ne iş yapar
Çevrenizde olup biteni gözlemlemeye meraklıysanız ve iletişim becerisinin tasarımla nasıl birleştiğini öğrenmek istiyorsanız bu mesleği incelemelisiniz

Görsel İletişim Tasarımcısı, televizyon ve sinema grafiklerinin bilgisayar yazılımlarının ekran düzenlemelerini tasarlayan kişidir.

Görsel İletişim Tasarımcısı;

• Ekranda tanıtımı yapılacak ürünü inceler,
• Bu ürünü izleyiciye en etkili şekilde sunacak ilk görüntüleri tasarlar, zihninde canlandırır,
• Tasarımlarını çeşitli şekillerde çizer,
• Bu çizimleri ilgili kişilerle (müşterilerle, o konuda çalışan diğer elemanlarla) birlikte değerlendirir,
• Benimsenen tasarımı geliştirici çalışmalar yapar.

Bu mesleği yapacak kişilerin sinema, televizyon, bilgisayarla iletişim konularına ve güzel sanatlara ilgili, şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, özgün şekil kompozisyonlarını zihinde canlandırabilme ve bunları çizim hâlinde ifade edebilme yeteneklerine sahip, çevresini gözlemleyen, ayrıntıları algılayabilen, başkaları ile iyi iletişim kurabilen ve işbirliği yapabilen kişiler olması gerekir. Çalışma ortamlar ı, işin niteliğine göre stüdyo, büro veya dış çekim ortamı olabilir. Görsel İletişim Tasarımcıları bir ekibin üyesi olarak çalışırlar. Tasarımlarını tek başlarına üretirler, ancak tasarımlarının uygulamaya konması sırasında işverenlerle ve diğer elemanlarla iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, üniversitelere bağlı sanat ve tasarım fakültesi ile iletişim fakültesinin Görsel Sanatlar, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinde verilmektedir.

Görsel İletişim Tasarımcısı bilgisayar yazılım şirketlerinde, reklam ajanslarında, çeşitli televizyon kanallarında, film yapımı ve animasyon kuruluşlarında görev alabilirler. Görsel tasarımcılık hızla gelişen teknolojiye bağlı yeni bir meslek olduğundan bu meslek elemanlarına talep giderek artmaktadır. Alanla ilgili çalışmalar daha çok büyük şehirlerde yapılmaktadır. Yurtdışına açılım olanakları da vardır. Görsel tasarımcılık yaratıcı kişiler için geleceği olan bir çalışma alanıdır.

Benzer Meslekler;

  • Sahne ve Gösteri Sanatları Yöneticisi
  • Dekor ve Kostüm Tasarımcısı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.