Grafik animasyoncusu ne iş yapar

Grafik animasyoncusu ne iş yapar
Bilgisayar kullanmaya meraklıysanız, üstelik nesneleri bilgisayar ortamında çok boyutlu tasarlayıp hareketlendirmeyi eğlenceli buluyorsanız bu mesleği dikkatle incelemenizi öneriyoruz.

Grafik Animasyoncusu, proje çerçevesinde hedef kitleye uygun olarak sanal ve gerçek nesnelerin iki veya üç boyutlu tasarımını yapan, nesnelerin hareketleriyle bir hikaye anlatan, hikayeyi izlenebilir gösteri olarak hazırlayan kişidir.

Grafik Animasyoncusu;

• Çalışma planı yapar, talep eden kişiden istenen tasarıma ait bilgi alır,
• Tasarım için gerekli materyali toplar, şablon hazırlar,
• Resimli senaryo hazırlar,
• Toplanan malzemeyle tasarımı gerçekleştirir,
• Senaryonun çizim aşamalarını bilgisayar ortamında üç boyutlu hâle getirir.

Bu mesleği yapacak kişilerin el becerisi olan, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, yaratıcı, hayal gücü zengin, dikkatini belli bir noktaya yoğunlaştırabilen, düşüncelerini çizgilerle ifade edebilen, ışık ve renk ilişkisini algılayan, sabırlı, yaratıcı, titiz, estetik duygusu güçlü kişiler olması gerekir. Çalışma ortamları, hem kapalı alanlar hem dış mekânlardır. İş, aletlerle ve insanlarla ilgilenmeyi gerektirmektedir. Hareketli bir hayattan ve değişiklikten hoşlanan, sıra dışı yaşamı seven kişiler bu meslekte mutlu olabilirler.

Mesleğin eğitimi, mesleki ve teknik liselerin radyo-televizyon alanı Grafik Animasyon dalında verilmektedir.

Grafik Animasyoncuları, kazandıkları yeterlikler doğrultusunda televizyon ve radyo kuruluşlarında, film sektöründe, prodüksiyon şirketlerinde, reklam ajanslarında çalışabilirler. İletişim ve medya sektörü, küresel düzeyde değişen pazar, rekabet koşulları ve hızlı teknolojik ilerlemeler nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Sektörde faaliyet gösteren kuruluşların rekabet gücünü artırabilmesi için teknolojik gelişmelere göre kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bu durum sektörde alanında yetişmiş nitelikli eleman ihtiyacını artırmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Grafiker
  • Grafik Tasarımcısı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.