Grafik teknisyeni ne iş yapar

Grafik teknisyeni ne iş yapar
Güzel sanatlara ilginiz varsa ve endüstriyel ürünlerin tasarlanma sürecinde görev almayı ilgi çekici buluyorsanız bu mesleği incelemeye ne dersiniz?

Grafik Teknisyeni, kitapların, dergilerin, gazetelerin veya ambalaj, katalog, afiş, broşür gibi endüstriyel ürünlerin resim, amblem, desen vb. şekillerini grafik tasarımcısının direktifleri doğrultusunda uygulayan kişidir.

Grafik Teknisyeni;

• Teknolojik ilerleme ve değişimleri göz önünde tutarak modern biçim, renk, kompozisyon gibi konularda bilgilerini tasarımlarına aktarır,
• Aldığı bilgiler ve istekler doğrultusunda oluşturduğu tasarımları müşteri ile görüşür ve müşterinin beğenisine ve onayına sunar,
• Çalışmasında kullanacağı filmlerin montajını yapar, yaptığı iş gazete ve/veya dergiye basılacaksa sayfa montajını hazırlar,
• Tasarlanan grafiksel çalışma sırasında stüdyoda veya herhangi bir mekanda fotoğraf çekimi yapar,
• Baskı aşamasını, montaj, renk ayırımı, kalıp gibi işleri takip eder.

Bu mesleği yapacak kişilerin şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, renk ve şekilleri algılayabilen, tasarımlarını çizgilerle ifade edebilen, planlama ve koordine etme yeteneği olan, konusunda bilgi verebilen, estetik görüş sahibi, güzel sanatlara karşı ilgili ve bu alanda başarılı kişiler olması gerekir. Grafik Teknisyeni büroda, genellikle çizim masası ve bilgisayarla sakin bir ortamda çalışır. Müşteri görüşmeleri ve stüdyoda fotoğraf çekimi hareketli bir çalışma temposunu gerektirir.

Mesleğin eğitimi, mesleki ve teknik liselerin grafik ve fotoğraf alanı Grafik dalında verilmektedir.

Toplumumuzun sanayi toplumuna geçiş aşamasında olmasından dolayı birçok ürün kendi ülkemizde üretilmeye başlanmıştır. Grafik Teknisyenleri reklam ajansları ve matbaalarda görev yapabilirler, matbaaların özellikle tasarım, illüstrasyon, fotoğraf, film, tanıtım, ambalaj, endüstri ve yayın grafiği bölümlerinde çalışırlar. Diğer çalışma alanı ise yayıncılıktır. Grafikerler kendi işlerini de kurabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Grafik Tasarımcısı
  • Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Moda Tasarımcısı
  • İç Dekoratör
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2166.07
Meslek Adı : Grafik Teknisyeni
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mimarlar, Planlamacılar, Harita Mühendisleri Ve Tasarımcılar
M. Birim Grubu : Grafik Ve Multimedya Tasarımcıları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi) 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.