Halıdan çay lekesi nasıl çıkarılır?

Halıdan çay lekesi nasıl çıkarılır?
Öncelikle halıya dökülen çayın suyunu kağıt bir havlu ile emene kadar alın. Böylece çay lekesinin halıya daha fazla işlemesini ve derinlemesini engellemiş olursunuz.

Çay lekesi biraz zor çıktığından dolayı bu işlemi hemen yapmanızda fayda var. Çünkü geç kalırsanız leke çok daha zor çıkacaktır.Unutmayın ki çay lekesi ne kadar gözükmese de 1-2 gün sonra o leke yavaş yavaş kendini belli etmeye başlar. Kağıt havlu ile çayın fazla suyunu aldıktan sonra tekrar bir kağıt havlu alın ve geriye kalan çay suyunu bastırarak son suyuna kadar kağıt havluya emdirin. Kesinlikle silip çayı dağıtmayın. Ardından ıslak bir bez ile tekrar tampon yaparak yani bastırarak sağa sola çevirmeden veya ovmadan uygulama yapın. Anında yaptığınız müdahale sonrasında halınızda çay lekesinden eser kalmayacaktır.Bu yöntemi uyguladınız ancak halıdan hala leke çıkmadıysa bir su bardağının yarısına sirke kalanına ise su ekleyin. Sonrasında bir bez veya bir tutam kağıt havlu ile çay lekesine yine ovalamadan bastırarak uygulama yapın. Sonrasında ılık su ve bez ile üzerinden geçin. Hala çay lekesi çıkmadıysa bu durumda artık kimyasalların kullanılması ve halının yıkanması gerekir. Bu nedenle kullanılacak olan kimyasallar marketlerde satılmakla beraber aynı zamanda profesyonel olarak halı yıkayan kişilere teslim edilmelidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.