Havacılık ve Uzay Mühendisi / Uzay Mühendisi ne iş yapar

Havacılık ve Uzay Mühendisi / Uzay Mühendisi ne iş yapar
Bir hava aracı tasarımı ve yapımını hayal etmeye ne dersiniz? Matematik, fizik ve astronomi konularında başarılıysanız bu hayali gerçekleştirmek bu meslekle mümkün.

Havacılık ve Uzay Mühendisleri/Uzay Mühendisleri, hava ve uzay araçlarının tasarımı ve yapımı, bunların uzaya gönderilmesi, araçların yerden izlenmesi, araçlarla haberleşme vb. işleri yapan kişidir.

Havacılık ve Uzay Mühendisleri/ Uzay Mühendisleri;

• Yer çevresinde yörüngeye konacak insanlı ve insansız uydu ve diğer uzay araçları ile bunları yörüngeye koyacak roketler üzerinde araştırmalar ve deneyler yapar,
• Sayısal akışkanlar dinamiği olanaklarının geliştirilmesini inceler,
• Dış yapı-gövde aerodinamiği etkileşimini,
• Hava-uzay elektroniği ve optik sistemleri,
• Robot tasarımı ve robot teknolojilerini ve
• Gerçek zamanlı yapay zeka yazılım araçlarını araştırır ve geliştirir.

Havacılık ve Uzay Mühendisi/Uzay Mühendisi olmak isteyenlerin, matematik ve fen bilimlerine, özellikle fizik ve astronomiye ilgi duyan ve bu alanda başarılı, bilimsel meraka sahip, araştırmacı, yeniliklere açık, ince ayrıntıları görebilen, yoğun dikkat gösterebilen kişiler olması gerekir. Genellikle büroda, temiz bir ortamda çalışırlar.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği bölümü ile Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Havacılık ve Uzay Mühendisleri/Uzay Mühendisleri, uydu yer istasyonlarında, uzay ve bilgi teknolojileri laboratuvarlarında, akademik eğitim kurumlarında ve diğer sivil ve askeri kuruluşlarda, görev yapmaktadırlar. ABD ve Avrupa’daki Hava-Uzay Mühendisliği bölümleri olan üniversitelerde, uzay ve bilgi teknolojileri laboratuvarlarında, askeri kuruluşlarda, TÜBİTAK, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, Marmara Araştırma Enstitüsü, TAI (TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii), TEI (TUSAŞ Motor Sanayii), THY ve özel havayolları, ARÇELİK, NETAŞ, TEKFEN, ELIAR, DATACORE, İTÜ-UHUZAM, INTA, hava ikmal bakım merkezleri, otomotiv endüstrisi vb. kuruluşlarda, ileri teknoloji firmalarında çalışma imkanı bulmaktadırlar. Ayrıca serbest çalışma imkanları da vardır. Bu kişilerin iş bulma şansı ülkemizin uzay araştırmalarındaki ilerlemesine bağlı bulunmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Astronom
  • Uçak Mühendisi

Kaynak:Eğitim Sistem

2
2
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.