Hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler

Hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler
Hıçkırık tuttuğu zaman, nefesinizi 15 saniye kadar tuttuktan sonra 3 kere yutkunun. Kısa süre içinde hıçkırığınız kesilecektir.

Kağıt havluya bir iki kaşık mayonez sürüp izin üstünden geçiyorsunuz. Ardında 15 dakika beklediğinizde iz tamamen ortadan kayboluyor. Şayet kaybolmaz ise bu süreci bir kere daha tekrarlayın.

Sprey yapabileceğiniz bir şişenin 3'te birini sirke, kalanını da su ile doldurun. Buz tutmuş camlara bu karışımı sıktığınızda buzun erimeye başladığını gözlemleyeceksiniz. Üstelik sirkeli suyun arabanız için hiçbir yan etkisi yok.

Eskimiş kot pantolonu atmadan önce bir kez daha düşünün! Kot pantolonlarınızın arka ceplerini keserek çok kullanışlı bir eşya haline getirebilirsiniz.

Bu şekilde kestiğiniz kot pantolonu cebini telefonunuz için şarj cebi olarak kullanabilirsiniz.
Eğer limonu buzlukta dondurursanız limon suyunda bulunan vitamini 5-10 kat artırabilirsiniz.
Tamamını kullanmadığınız limonu mutlaka buzluğa koyun. Böylece hem ziyan etmemiş hem de limondan daha çok faydalanmış olursunuz.
Kalan limonu yıkayıp buzluğa koyun. Buzlukta donan limonu rendeleyin. Böylece limon parçalarını pek çok yemeğin içine katabilirsiniz.

Böylece yemekleriniz, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacak. Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir.

Banyodaki nemli koşullar, metal jiletlerinin paslanmasına yol açar. Bu yüzden, kullandığınız jiletleri saklamak için banyo haricinde bir yer seçmelisiniz.
Bahçe ile uğraşmanın rahatlatıcı etkisi olsa da, bu huzur veren aktivitenin zorlukları da yok değil. Mesela özenle ektiğiniz bitkiler, ezilebilir ya da bitkilerin dalları kırılabilir.
Bunun için çözüm ise toprağa çatal batırmak! Çatal, ektiğiniz bitkileri hayvanlardan koruyacak. Siz de gönül rahatlığıyla bahçecilik işlerinizi yapabileceksiniz.
Etrafa mükemmel kokular yaymanızı sağlayan parfüm, banyoda saklandığı taktirde bayatlayabilir ve kötü kokmaya başlayabilir.
Yüksek sıcaklığa ve duştan kaynaklanan buhara bağlı olarak, parfümler etkisini yitirecektir. Parfümlerinizi kuru ve güneş ışığına direkt maruz kalmayan yerlerde saklamalısınız. Ayrıca, sakladığınız yerin sıcaklığı da mümkün olduğu kadar sabit olmalı.
Doğum kontrol hapını banyoda saklamayın. Banyodaki dalgalı sıcaklık ve nem değerleri, tıpkı diğer ilaçlar gibi doğum kontrol hapının da etkisinin azalmasına yol açabilir.
Eğer doğum kontrol haplarınızı banyoda muhafaza ederseniz, son kullanma tarihini öne çekmiş olursunuz. İlaçlarınızı nemli ve sıcak yerlerden ziyade soğuk ve kuru yerlerde saklamalısınız..
Makyaj malzemelerinizi banyoda saklamanız, işlerinizi kolaylaştırıyor gibi durabilir..
Fakat yine ısı ve nem etkenleri, makyaj malzemelerinin bozulmasına yol açacaktır. Bu yüzden, onları nemden ve ısıdan etkilenmeyecekleri yerlerde saklamalısınız..
Banyoda özellikle de açıkta bırakılan makyaj fırçaları mikroplara daha fazla açık hale gelir..
İçeride, dolaplarda saklasanız bile banyodaki nemli ortamdan olumsuz etkileneceklerdir. Havadaki nem, bakterilerin bulaşması için de elverişli bir zemin hazırlayacağı için, makyaj fırçalarınızı banyodan uzak tutmanız gerekiyor..
Sigaradan sararan tırnaklarınızı diş macunu ile fırçalarsanız beyazladığını göreceksiniz.
Döküm tavalardaki lekeleri diş macunu ile kolayca temizleyebilirsiniz..
Ayakkabılarınızdaki lekelerden diş macunu ile fırçalayarak kurtulabilirsiniz..
Sıktığınız sivilcenin üzerine yatmadan önce ufacık bir parça diş macunu sürün ve sabah durulayın. Kızarıklık ve şişkinlik geçecektir..
Deniz gözlükleriniz sürekli buhar yapıyorsa diş macunu sürün ve bol su ile durulayın..
Gümüş takılarınıza geceden diş macunu sürün. Sabah uyandığınızda ışıl ışıl olduğunu göreceksiniz..
Özellikle soğan veya sarımsak gibi elde kokusu kalan yiyeceklere karşı diş macunu çok etkilidir. Ellerinizi diş macunu ile yıkayın..
Çocuğunuzun duvara çizdiği resimleri diş macunu ile temizleyebilirsiniz..
Sivrisinek ısırığına ufak bir parça diş macunu sürerseniz kaşıntısı geçer ve şişkinliğini alır..
'Bir ataç ne kadar işe yarayabilir ki' demeyin! İşte küçük bir ataçın son dakika kurtarıcılarından biri olduğunun kanıtları....
Bileklik takamama faciasını yaşamayan neredeyse yok denecek kadar az..
Ya sizin ya da eşinizin başına gelen 'bileklik takma kabusu'na ataçla bir dur deyin. Önce ataçı 'S' şekline gelene dek açın.. Ardından bir ucuna ataçı geçirin Parmağınızla ataçın bir ucunu tutun ve ardından diğer ucunu da birleştirin.
İşte bileklik kabusu sona erdi!
Fotoğraflara zarar vermeden asmak istiyorsanız...
Raptiyeleri tahtaya taktıktan sonra...
Uçlarına ataç takın ve resimleri ataçlara geçirin.
Hem şık görünecek hem de fotoğraflarınız zarar görmeyecek!
Muzlarınız sarı kalsın Muzların rengini kaybettiklerinden şikayetçiyseniz bu yönteme hayran kalacaksınız. Eğer saplarını streçlerseniz daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.
Dilimlediğiniz elmaları o halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengileşecektir bu durumda hala yenilebilir olmalarına rağmen iştah kapatıcı bir görünüm oluşturduklarından çoğu zaman ziyan olurlar. Bu durumun önüne geçebilmek için bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.
Haşlanmış yumurtaları daha rahat soymak için kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin.
Yumurtaları kırdığınız kaseye yumurta kabuğu düşürmüşseniz çıkartmak için parmaklarınızı ıslatmanız yeterli.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.