Hidrojeoloji mühendisi ne iş yapar

Hidrojeoloji mühendisi ne iş yapar
Yer yüzeyinin altında bulunan suları konu alan bilim dalının adıdır hidrojeoloji. Yeraltı suyunun aranması, bulunması ve ekonomik bir biçimde kullanılmasına ilişkin konularda araştırmalar yapmak istiyorsanız bu mesleği okumalısınız.

Hidrojeoloji Mühendisi, içme, kullanma, sulama, hidrolik ve jeotermal enerji üretimi amacıyla istenen miktar ve kalitede yüzey ve yeraltı suyunun araştırılması ve suların kirletici etkilerden korunması konularında teknik çalışmalar ve araştırmalar yapan kişidir.

Hidrojeoloji Mühendisleri;

• Yeraltı suyunu içeren jeolojik birimlerin sınırlarını ve hidrolik özelliklerini belirler,
• Yeraltı suyu işletmeciliği ile ilgili olarak uygun işletme ve yönetme politikalarını belirler,
• Yeraltı sularının kalitelerinin korunması ve kirlenmiş yeraltı sularının yeniden temizlenmesi için çalışmalar yapar,
• Değişen iklim ve sosyal koşullara bağlı olarak yeraltı suyu tüketimini belirler ve ekonomik tüketim için plan yapar.

Hidrojeoloji Mühendisi olmak isteyenlerin, araştırıcı bir özelliğe sahip, başta jeoloji ve kimya olmak üzere fen derslerine karşı ilgili, meraklı ve sabırlı kişiler olması gerekir. Hidrojeoloji mühendisi arazi, laboratuvar ve büro ortamında çalışır. Çalışırken laborant, teknisyen, çevre mühendisi, jeoloji mühendisi ve diğer çalışanlarla iletişim hâlindedir.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde Hidrojeoloji Mühendisliği bölümlerinde verilmektedir.

Hidrojeoloji Mühendisleri Devlet Su İşleri (DSİ), Maden Tetkik ve Arama (MTA), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İller Bankası, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve belediyeler gibi kamu kurumlarında, sondaj ve su arıtma ile ilgili özel kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca jeoloji amaçlı işlerde, yol inşaatı, zemin etüdü gibi çalışmalarda da görev alabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Jeoloji Mühendisi
  • İnşaat Mühendisi
  • Çevre Mühendisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.