İbadeti zamanında yapmamak ne gibi sonuçlar doğurur

İbadeti zamanında yapmamak ne gibi sonuçlar doğurur
Sizce bir ibadeti zamanında yapmamak ne gibi sonuçlar doğurur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadet etmek, kişilerin dini sorumlulukları arasında yer almaktadır. İbadet etmek, kulluk etmenin bir gereğidir. Her ibadetin belli kurallar vardır. Vakit, niyet gibi esas kurallar ibadeti şekillendiren kurallar arasında yer almaktadır. Bir ibadeti zamanında yapmamak önemli sonuçlar doğurur.

Bir ibadeti zamanında gerçekleştirmek gerekir. İbadetin zamanında yapılmasına eda denir. İbadetin vaktinden sonra gerçekleştirilmesine de kaza denir. İbadetin zamanında yerine getirilmezse bir kusur ortaya çıkar. Vaktinin tamamen geçirilmesi günahtır. Bilerek yapılması haramdır. Unutma, uyku hali gibi mazeretler kabul edilebilir olarak açıklanmıştır. İbadetler hayatımızı şekillendiren ve yönlendiren eylemler olarak yapılmalıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.