İbadetin amacı ve önemi

İbadetin amacı ve önemi
İbadetin amacı ve önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadet; kulun, Allah Teâlâ’ya karşı tekbir, hamd, şükür gibi vazifelerini, Onun emrettiği tarzda yerine getirmesidir. İbadetin amacı, Allah’ın bizlere vermiş olduğu maddi manevi nimetlere şükrümüzü göstermek ve O’nun rızasını kazanmaktır.

İbadetlerin ve salih amellerin temel amacı; bireyi yüce Allah’ın (c.c.) rızasını kazandırmaktır. Kişi yüce Allah’a (c.c.) olan şükür borcunu yerine getirebilmek, Allah' olan sevgi ve saygısını gösterebilmek için ibadetlere gereksinim duymaktadır.  

İbadetler insanın ruhunu yüceltir. İnsanı zararlı alışkanlıklardan, kötülüklerden uzak tutar. İnsanın ahlakını güzelleştirir.  İbadetler, imanın kalpte kök salmasını olanak sağlar. Çünkü ibadetler imanı oluşturan temel bir parçadır.

İnsan ibadetler aracılığı ile Allah'a ulaşır. Dualar ile Allah'tan bir şeyler ister, diler veya arzular. İbadetler yaparak Yüce Rabbine teşekkür eder. Yine ibadetler sayesinde kendisini huzurlu hisseder. Bu nedenle ibadetlerin anlam ve önemi de büyüktür.

Yüce Allah (c.c), insanlara bazı ibadetleri zorunlu kılmıştır. Bunlar namaz kılmak, zekat vermek, oruç tutmak, kurban kesmek ve hacca gitmektir. Müslümanlığa inanan her kişi gerekli koşulları sağlıyorsa bu ibadetleri yerine getirmelidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

101
70
225
70
231
77
214
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.