İç Mimar ne iş yapar

İç Mimar ne iş yapar
Mekân algınıza ve tasarım becerinize güveniyorsanız, işte merakla incelenecek bir meslek.

İç Mimar, ev, büro, sinema, lokanta veya bahçe gibi alanları müşterinin isteklerini ve ekonomik olanaklarını dikkate alarak sanat ilkelerine uygun biçimde düzenleyen ve döşeyen kişidir.

İç Mimar;

• Müşterinin isteklerini ve ihtiyaçlarını saptar,
• Mekanda yapılması gereken değişiklikleri ve konacak eşyaları tasarlar, tasarımın krokisini çizer,
• Kullanılacak malzemenin ve satın alınacak eşyanın kalitesine göre fiyatını ve işçilik ücretini hesaplar,
• Dekorasyon malzemelerinin ve mobilyaların satın alınmasında müşteriye yardımcı olur,
• Mobilyaların, halı ve perdelerin yerleştirilmesini sağlar.

Bu mesleği yapacak kişilerin şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, renkleri ayırt edebilme, zihinde canlandırabilme özelliklerine, bir işi planlayıp uygulayabilme yeteneğine ve başkalarını etkileyebilme gücüne sahip, görsel sanatlara ilgili, eleştiriye ve yeniliklere açık kişiler olması gerekir. İç Mimarlar çalışmalarını, büroda, düzenleyecekleri mekanda ve malzemelerin yapılacağı atölyede yürütürler. Çalışılan ortam bazen sıcak bazen de soğuk olabilir. Çalışırken mimar, seramikçi, elektrikçi, ses uzmanı gibi teknik elemanlarla ve müşterilerle iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, üniversitelere bağlı güzel sanatlar tasarım ve mimarlık fakültelerinin İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü ile mühendislik mimarlık fakültelerinin İç Mimarlık bölümünde verilmektedir.

İç Mimarın çalışma yeri tasarım aşamasında büro, uygulama ve denetim aşamasında yapılar, malzemenin yapımı aşamasında ise atölyeler ve fabrikalardır. Genellikle özel sektörde çalışma olanağı bulabilirler veya kendilerine ait iş yeri açabilirler. İç mimari ve dekorasyon ülkemizde sürekli olarak gelişmektedir. Bu nedenle, gelecekte İç Mimarlara duyulan ihtiyacın artması beklenmektedir.

Benzer Meslekler;

  • Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Mimar
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2161.02
Meslek Adı : İç Mimar
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mimarlar, Planlamacılar, Harita Mühendisleri Ve Tasarımcılar
M. Birim Grubu : Mimarlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

28
47
33
1
3
6
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum