İman tanımından anladıklarınız

İman tanımından anladıklarınız
Kişinin Allah’ın (c.c.) varlığını, birliğini, peygamberlerini, ahiret gününü ve bunlardan başka iman edilmesi gereken şeyleri kalp ile tasdik edip dil ile söylemesidir iman tanımından anladıklarınız nedir?

İman: Kişinin Allah’ın (c.c.) varlığını, birliğini, peygamberlerini, ahiret gününü ve bunlardan başka iman edilmesi gereken şeyleri kalp ile tasdik edip dil ile söylemesidir. (Dinî Terimler Sözlüğü, s. 167).

Yukarıdaki iman tanımından anladıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Dua kalbin Allah’a yönelmesi ve ondan yardım istemesidir . Ancak bu yardım isteği Allah’a saygıyla sunulmalıdır. Allah’ı sevmenin ve ona saygı duymanın en güzel ifadesi ise ibadettir. Kulun Allah ile iletişim kurduğu ibadetlerin başında ise dua gelir. Bu nedenle dua, müminler için bir ibadettir. Bu anlamda Kur’an-ı Kerim’de bazı ayetlerde ibadetle dua bir arada yer almıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.