İnsan, hayatı boyunca toplumda hangi rolleri üstlenebilir

İnsan, hayatı boyunca toplumda hangi rolleri üstlenebilir
Sizce bir insan, hayatı boyunca toplumda hangi rolleri üstlenebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanoğlu doğumundan itibaren bireysel ve toplumsal olmak üzere birçok rolleri alarak dünyaya gelir. Dünyaya geldiği anda evlat olmuştur. Evlat rolü , bir ailenin yavrusu olmanın gerektirdiklerini öğrenerek büyür. Bu olguyla bu rolden insanların ve anne-babasının ondan beklentilerini öğrenmeye başlar. Bu ilişki anne-babası ölene kadar devam eder hatta öldükten sonra hayırlı evlat rolü için hala birşeyler beklenir. Bu rolün gerektirdikleri ve diğer insanların yani toplumun bu rolden beklentileriyle şekillenir davranışlarımız.

Evlat rolü başlangıçtır bundan sonra büyürüz öğrenci oluruz öğrenci rolünde öğretmenimizin bizden beklentileriyle karşılaşırız.

Gelişiriz genç oluruz toplumun bizden genç rolü için yargıları ve beklentileri sahneyi alır. Bir işe gireriz bu sefer işverenimiz bizden ideal işçi rolünü bekler ya da meslek ediniriz bu meslek ne olursa doktor, mühendislik, dişçi, reklamcı, yönetmen, imam, yönetici vs. vs. bu mesleklerin her birinin kendine has barındırdıkları roller var. Bir doktordan merhametli olması beklenir aynı şekilde bir yöneticiden güçlü ve adaletli olması beklenir bir imamdan Allah rızasını gözetmesi beklenir gibi.

Evlendiğimizde rolünü kazanırız. Çocuğumuz dünyaya geldiğinde anne-baba rolünü üstleniriz.

Torunlarımız olduğunda nene ve dede rollerine gelir sıra. Hayat devam eden bir süreçtir ve bu süreç işler insan bu rolleri tek tek değil bazen hatta çoğu zaman aynı anda sahip olur. Örneğin bir çocuğu olduğu esnada hem anne hemde kendi evlat rolünde olabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

35
114
261
17
18
30
129
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.