İnternet ve ağ teknolojileri teknikeri ne iş yapar

İnternet ve ağ teknolojileri teknikeri  ne iş yapar
İnternet ve bilgisayara ilişkin her türlü donanım, yazılım, ağ ve iletişim teknolojilerine ilgim var diyorsanız, her zaman gelişime açık bumesleği incelemenizde fayda var.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Teknikeri internet ve bilgisayar alanlarındaki verilerin paylaşımı, saklanması, güvenliği, iletimi ve işlenmesi için kullanılan bilgisayar donanımını, yazılımını, bilgisayar ağlarını ve iletişim teknolojilerini kullanabilen meslek elemanıdır.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Teknikerleri;

• Sistem ve iletişim altyapısı için kurum ihtiyaçlarını belirler,
• Kullanılacak sistemin tasarımını yaptıktan sonra gerekli donanımı ve yazılımı belirler, sonrasında kurulumunu sağlar,
• Düzenlenen ve kurulan sistemin doğru bir şekilde işlemesi için sürekli sistemi denetler ve sistemin işleyişinde çıkan sorunları çözer,
• Dış kullanıcının istediği ölçütlere göre bilgi edinebilmesi için gerekli programları yapar ve internet ortamına aktarır,
• Dışarıdan yapılacak olan erişimlerde güvenliği ve denetimi sağlar.

Bu mesleği yapacak kişilerin genel olarak, sistemli düşünebilen, sayısal yeteneği gelişmiş, kendini yenileyebilen, araştırmacı, bir konuda verilerin çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri kavrayıp bunu bilgisayar diline aktarabilen, sabırlı ve dikkatli kişiler olması gerekir. İş büro ortamında masa başında oturarak yürütülür. Ortam genellikle sessizdir. Meslek sahipleri, ağ sistemleri için bina içi veya dışı çalışılabilmektedir. İnternet ve ağ teknoloji ile ilgili meslekle uğraşan kişiler çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve işverenlerle etkileşim halindedir.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümünde verilmektedir.

Mezunların iş bulma olanakları geniştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında, bankalar ile özel sektöre ait işyerlerinde çalışabilirler. Bilgisayarın ve internetin her alanda yaygınlaşması, bu meslekteki elemanların iş bulmalarını kolaylaştırmakta ve aranan eleman olma özelliklerini daha uzun bir süre koruyacaklarını göstermektedir.

Benzer Meslekler;

  • Sistem Analisti
  • Sistem Yöneticisi
  • Ağ Sistemleri Uzmanı
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 3513.02
Meslek Adı : İnternet ve Ağ Teknolojileri Teknikeri
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilgi Ve İletişim Teknisyenleri
M. Grubu : Bilgi Ve İletişim Teknolojileri İşletim Ve Kullanıcı Destek Teknisyenleri
M. Birim Grubu : Bilgisayar Ağ Ve Sistem Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.