Işık uyarısını alan duyu hücreleri gözün hangi tabakasında bulunur

Işık uyarısını alan duyu hücreleri gözün hangi tabakasında bulunur
Işık uyarısını alan duyu hücreleri gözün hangi tabakasında bulunur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Göz, ışığın da yardımıyla görme olayını gerçekleştiren organımızdır. Gözde görmeyle ilgili yapılar ve gözü koruyucu yapılar bulunur.

Gözü Koruyan yapılar, kaşlar, göz kapağı, kirpikler ve göz yaşı bezleridir. Kaşlar alındaki terlerin göze gelmesini engeller.

Göz kapağı, zararlı maddelerin göze girmesini engeller. Kirpikler gözü tozlardan korur. Göz yaşı bezleri ise, göz yaşı üreterek gözü temizlerler. Ayrıca içinde bulunan enzimler, göze giren mikroorganizmaları öldürür.

Göz, sert tabaka, damar tabaka ve ağ tabakadan meydana gelmektedir. Bu tabakalarda kas, kan ve sinir dokular yer almaktadır. Gözün görme işlevinin gerçekleşmesi bakımından sinir hücreleri de bu tabakalarda yer almaktadır. Işık uyarısına cevap veren sinir hücreleri görme olayının gerçekleşmesini sağlar. Gözün korunmasını sağlayan göz kapağıdır.

Işık uyarısını alan duyu hücreleri gözün ağ tabakasında yer almaktadır. Ağ tabaka, sinir hücrelerinin yer aldığı tabaka olarak göz ve beyin arasındaki sinir bağının kurulmasını sağlar. Görme olayı da beyne iletilen sinyaller sayesinde gerçekleşir. Görme olayının gerçekleşmesi için sinir hücrelerinin aktif olması gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.