İslam dininde aklın önemi

İslam dininde aklın önemi
İslam dininde aklın önemiyle ilgili sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam, dini barış ve huzur dinidir. İslam dini, insanların adil bir düzen içinde yaşaması için ortaya bir düzen koyar. Akıl, nesil, din, can, mal emniyetinin sağlanması İslam’ın korunmasını ortaya koyduğu değerlerdir.

İslâm, akla büyük bir değer verir. Öyle ki, onu mes’ûliyetin iki temel şartından biri sayar. Her vesîleyle, aklı lâyıkıyla kullanmayı telkin eder. Bununla birlikte onun hakîkatleri kavrayış kâbiliyetinin sınırsız olmadığını da beyân eder. Zira Cenâb-ı Hak, yarattığı hiçbir varlığa hudutsuz bir kudret lûtfetmemiştir.

İslam dininde akıl her şeyden önce gelir. İslam dininde sorumluluk sahibi olmak için akıl sahibi olmak gerekir. İslam dininde akıl olmadan dini yaşamak mümkün değildir.

İslam dini, mensuplarının aklını kullanmalarını istemektedir. Kuran-ı Kerim’de çoğu yerde “akletmez misiniz?”, “düşünmez misiniz” gibi dikkat çekici ifadelere yer verilmiştir. Ayrıca İslam dininde insanların mükellef olma şartları arasında akıllı olması da vardır. Akıllı olmayan insanlar mükellef sayılmamışlardır. Bu da aklın önemini göstermektedir.

1337
966
1350
735
735
833
835
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.