Allah’ın peygamberler aracılığıyla din göndermesinin amacı

Allah’ın peygamberler aracılığıyla din göndermesinin amacı
Allah’ın (c.c.) peygamberler aracılığıyla din göndermesinin amacı sizce nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah, insanlar arasından elçiler seçerek onları peygamberlik katına yükseltmiştir. Allah’ın (c.c.), insanlar arasından peygamber seçmesinin ve din göndermesinin belli nedenleri vardır.

Peygamberlerin insanlar arasından seçilmesi, insanların bu dünyada dini yaşama yetisine sahip olmalarını göstermek içindir. Böylece insan olan peygamberler dini yaşadıklarına göre insanlar da yaşayabilir durumu ortaya çıkar.

Din, akıl sahibi bireyleri kendi özgür iradeleriyle iyiye ve doğruya yönelten ve onların mutluluğunu amaçlayan ilahî kurallar bütünüdür.

Peygamberler aracılığı ile göndermesinin sebebi ise emir ve yasakları iletmek, dini temsil etmesi, örnek olması, insanlara açıklaması, insanların nasıl kulluk ve ibadet yapacaklarını göstermesi içindir.

Kaynak:Eğitim Sistem

230
97
261
16
44
16
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.