İslamofobiyi doğuran ve güçlendiren faktörler

İslamofobiyi doğuran ve güçlendiren faktörler
İslamofobiyi doğuran ve güçlendiren faktörler nelerdir, İslamofobiyi önlemek için Müslümanlara düşen görevler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslamofobi; kelime anlamı olarak “İslam korkusu” demektir. Müslümanlara ve İslam dinine karşı olan önyargılar ve ayrımcılıktan kaynaklanıyor. Müslümanlara karşı olan nefret, ayrımcılık, düşmanlık ve kin besleme haline gelir. Müslümanlara karşı bu tavır neden takınıldı ya da neden böyle bir tavır alınmak gereği duyuldu.

Dinin yanlış anlaşılmasının ve istismar edilmesinin yol açtığı sonuçlardan biri de İslamofobidir. İslamofobi, İslam korkusu anlamına gelen bir kavramdır. İslam dininin şiddet içeren, korkutucu bir din olduğu, bu nedenle de mutlaka ona karşı önlem alınması ve onunla mücadele edilmesi gerektiği varsayımına dayanır. İslamofobi, Batı dünyasında oldukça yaygındır ve bunu besleyen bazı etkenler mevcuttur. Siyasilerin İslamofobiyi kullanması, cehalet, yükselen ırkçılık akımları, İslam’ı tanımama vb. sebepler bunlara örnek verilebilir.

İslamofobi ilkez 1991 yılında kullanılmış ve 11 Eylül saldırılarıyla tekrardan gündeme gelmiştir.

İslamofobiyle nasıl mücadele etmeli

  • İslamofobik saldırıların mağdurlarına yardım etmek için danışmanlık hizmetleri sunulmalıdır.
  • İş dünyasında Müslümanlara ve özellikle başörtülü Müslüman kadınlara karşı yapılan ayrımcılık oldukça yaygın bir olgudur. Bu durum hakkında farkındalığı artırmak ve yasal düzenlemelerle çözümü için ciddi adımlar atılmalıdır.

55
37
5
6
7
7
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.