İşletme mühendisi ne iş yapar

İşletme mühendisi ne iş yapar
Sosyal alanda kendimi iyi ifade ederim, aynı zamanda mühendislikmesleğini de yapabilirim diyorsanız, biraz teknik biraz da sosyal alanın gerektirdiği bu mesleği okuyacağınız satırlara buyurun.

İşletme Mühendisi, bir işletmenin, işletmecilik ve mühendislik anlayışına uygun biçimde yönetilmesini, üretimden satışa kadar olan sürecin denetlenmesini sağlayan, hem mühendislik, hem işletme yöneticiliği konusunda bilgi sahibi olan kişidir.

İşletme Mühendisi;

• Üretimde işgücü, para ve malzemenin en ekonomik biçimde kullanılması için gerekli düzenlemeleri yapar,
• İşletmelerde üretim faaliyetleri, üretilen ürünün pazarlanması ve maliyetin hesaplanması gibi işletme faaliyetleri arasında eşgüdümü sağlar,
• İşletmelerde, atölyelerde planlama, pazarlama, finansman ve insan kaynakları bölümlerinde görev alarak iletişim ağını güçlendirir,
• Mühendislerle işletmeciler arasında iletişimi sağlar. İşletme Mühendisi olmak isteyenlerin, sayısal düşünme yeteneğine, fikirlerini başkalarına aktarabilme ve insanları ikna edebilme gücüne, ileriyi görebilme, fırsatları sezebilme, yerinde kararlar alabilme ve plan yapabilme yeteneklerine sahip, matematik, sosyoloji ve psikolojiye ilgili, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü kişiler olması gerekir.

Bu mesleği yapan kişilerin çalışma ortamı temizdir. Çalışma saatleri genellikle düzenlidir. Çalışırken müşterilerle, sendikacılarla, sigorta şirketleri ve vergi dairesi personeliyle etkileşimde bulunabilirler.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin, işletme fakültelerinin İşletme Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

İşletme Mühendisleri sigorta, maden, banka, çiftlik, fabrika gibi kamu ve özel sektöre ait kuruluşlarda görev alabilirler. Büyük işletmelerde, fabrikalarda ve atölyelerde üretim faaliyetlerinin planlanması, pazarlanması, finansmanı, organizasyonu ve kalite kontrolünde mühendis ve yönetici olarak görev yaparlar. Ülkemiz hızlı bir sanayileşme süreci içinde olduğundan İşletme Mühendisi ihtiyacı giderek artmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Endüstri Mühendisi
  • İşletmeci
  • İktisatçı
  • Çalışma Ekonomisti ve Endüstri İlişkileri Uzmanı
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2141.03
Meslek Adı : İşletme Mühendisi
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Endüstri ve Üretim Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.