İşletme yönetimi meslek elemanı ne iş yapar

İşletme yönetimi meslek elemanı ne iş yapar
Hem insan kaynağının hem de ekonomik faaliyet akışının düzenlenmesinde çalışmak size ilginç geliyorsa bu mesleği okumanızda fayda var.

İşletme Yönetimi Meslek Elemanı, kamu ve özel sektör işletme ve kuruluşlarının üretim ve hizmet faaliyetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesinde çalışan kişidir.

İşletme Yönetimi Meslek Elemanı işletmecinin/yöneticinin denetiminde;

• Çalıştığı kurumda, kurumun sahip olduğu para, insan gücü, araç ve gereçten en iyi biçimde yararlanmayı sağlayacak çalışma düzenini planlar,
• Yönetim, üretim ve pazarlama çalışmaları yapar,
• Kurum harcamalarını belirlemede, muhasebe, araştırma, geliştirme ve halkla ilişkiler alanında işletmecinin verdiği görevleri yerine getirir,
• Çalışmaları denetler. İşletme Yönetimi Meslek Elemanı olmak isteyenlerin, sosyal bilimlere (psikoloji, sosyoloji, ekonomi vb.) ilgili, başkaları ile işbirliği yapabilen, bir işi plana uygun olarak yürütebilen, duygu ve düşüncelerini başkalarına aktarabilen kişiler olması gerekir.

İşletme Yönetimi Meslek Elemanları, sakin, temiz, iyi aydınlatılmış, kapalı ortamlarda görev yaparlar. Genellikle masa başında, bilgisayar kullanarak raporlar hazırlarlar. Yılsonu ve dönem sonlarında gece ve hafta sonu çalışmaları gerekebilir. Meslek elemanları çalışmaları sırasında yöneticilerle ve diğer görevlilerle iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin meslek yüksekokullarının İşletme Yönetimi bölümünde verilmektedir.

Meslek elemanları, serbest muhasebe bürolarında, büyük ve küçük işletmelerde finansman, muhasebe, pazarlama, insan kaynakları, satın alma ve halkla ilişkiler bölümlerinde, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının muhasebe ve insan kaynakları bölümlerinde, vergi dairelerinde, yatırım ve finans kurumlarında, kamu ve özel bankalarda iş bulma olanağına sahiptirler.

Benzer Meslekler;

  • Muhasebeci
  • Maliyeci
  • Pazarlamacı
  • Büro Yöneticisi

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 3339.07
Meslek Adı : İşletme Yönetimi Meslek Elemanı
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : İş Ve İdare İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : İş Hizmetleri Aracıları
M. Birim Grubu : Başka Yerde Sınıflandırılmamış İş Hizmetleri Aracıları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.