İstişare ne demektir

İstişare ne demektir
İstişare ne demektir, Peygamberimizin (s.a.v.) istişareye verdiği önemi açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Herhangi bir konuyla alakalı insanlarla fikir alışverişinde bulunmaya istişare denir. İstişarenin bizim dilimizdeki karşılığı danışmadır.

Birinin veya bir heyetin fikrine müracaat etme; fikrini, görüşünü alma; danışma anlamına gelmektedir. Peygamberimizin istişareye çok önem vermiştir.

(Ey Peygamber) işlerinde onlarla fikir alışverişinde bulun… ” (Al-i İmrân Suresi 159. ayet)

Hz. Muhammed hayatı boyunca bu ayete göre hareket etmiştir. 0, her hangi bir konuyla ilgili kararını vermeden önce o konuda uzman olan kişilerle istişare yapmıştır. Onların fikirlerini almış ve ona göre nihai kararını vermiştir. Hayatında alacağı her önemli konuda danışarak iş yapmıştır. Örneğin Hz. Muhammed Hz. Hatice’nin kendisine
evlenme teklifinde bulunduğu zaman konuyu öncelikle amcası Ebu Talip ile istişare etmiş ve ona göre kararını bildirmiştir.

4
1
2
0
2
2
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.