Kat görevlisi ne iş yapar

Kat görevlisi ne iş yapar
Benim işim tertip düzendir diyenler için önerebileceğimiz bir meslekdaha. Sessiz bir ortamda ama hareketli bir görev sizi bekliyor.

Kat Görevlisi, otel ve diğer konaklama tesislerinde katlardaki odaların tertibi, düzeni, temizliğiyle müşteri isteklerinden sorumlu olan kişidir. Bu meslek otellerde kat valesi olarak da adlandırılır.

Kat Görevlisi;

• Kat şefinden boş ve dolu odaların anahtarlarını alarak öncelikle boş odaları kontrol eder ve kullanıma hazır hâle getirir,
• Müşterinin odadan ayrılmasından sonra çarşafları değiştirir ve yatakları düzeltir, odanın genel temizliğini yapar (toz alma, paspas yapma, tuvalet, banyo temizliği, cam silme),
• Odadaki eksiklikleri tamamlar. Havlu, sabun koyar, buzdolabındaki içecekleri tamamlar, arızaları ilgililere bildirir,
• Müşterinin isteklerini yerine getirir, şikâyetlerini giderir,
• Kayıp ve bulunmuş eşyalarla ilgili olarak durumu ilgililere bildirir.

Kat Görevlisi olmak isteyenlerin, düzenli, dikkatli, insanlarla iyi ilişki kurabilen ve konuşma yeteneği olan, emir ve talimat altında çalışabilen, sabırlı, temizlik malzemelerine karşı alerjisi olmayan kişiler olması gerekir. Kat Görevlisi otel odalarında ve koridorlarda görev yapar. Kişi çalışırken devamlı hareket hâlindedir. Zaman zaman ön büro elemanları, bakım onarım elemanlarıyla irtibat hâlindedir. Çalıştığı yerin büyüklüğüne göre vardiya usulü çalışabilir. Hafta sonu çalışma söz konusudur.

Mesleğin eğitimi mesleki ve teknik liselerin konaklama ve seyahat hizmetleri alanı Kat Hizmetleri dalında verilmektedir. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı turizm eğitim merkezlerinde (TUREM), Türkiye İş Kurumunun işgücü yetiştirme kurslarında ve özel turizm meslek kurslarında eğitim verilmektedir.

Meslek elemanları her türlü otel, motel, tatil köyü, sosyal tesis gibi konaklama ve dinlenme tesislerinde kat hizmetlerinde çalışmaktadırlar. Turizm sektöründe en çok eleman ihtiyacının olduğu bölümlerden biridir. Özellikle yaz aylarında iş bulma sorunu fazla yoktur. Ancak bu meslekte iş bulma olanakları bölgesel ve mevsimlik değişim göstermektedir. Turistik yörelerde özellikle yaz aylarında çalışma olanağı artarken, kış aylarında ve turistik olmayan yörelerde çalışma olanakları oldukça kısıtlıdır.

Benzer Meslekler;

  • Diğer Temizlik İşçisi

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 9112.08
Meslek Adı : Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi
M. Ana Grubu : Nitelik Gerektirmeyen Meslekler
M. Alt Ana Grubu : Temizlikçiler Ve Yardımcılar
M. Grubu : Ev, Otel Ve Bürolarda Çalışan Temizlikçiler Ve Yardımcılar
M. Birim Grubu : Büro, Otel Ve Diğer İşyerlerinde Çalışan Temizlikçiler Ve Yardımcılar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Okur Yazar 

Kaynak:Eğitim Sistem

27
2
1
3
2
1
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.