Kimya-Biyoloji mühendisi ne iş yapar

Kimya-Biyoloji mühendisi ne iş yapar
Hem kimya hem de biyoloji alanı birbirine nasıl entegre olmuş merakediyorsanız bu mesleği mutlaka incelemelisiniz.

Kimya-Biyoloji Mühendisi, kimya mühendisliğine biyoloji tabanını entegre ederek hayat bilimleri, genom teknolojisi ve biyoteknoloji konularında mühendislik disiplinlerine yönelik çalışmalar yapan kişidir.

Kimya-Biyoloji Mühendisleri;

• Organik ve inorganik maddelerin bileşimlerini, atom ve molekül ağırlıklarını, madde elektrik, ısıtma vb. etkiler karşısında meydana gelen değişmeleri inceler.
• Moleküler ve hücre biyolojisinin ana prensipleri ışığında hücre yapısı, işlevselliği, protein, DNA ve RNA gibi makro moleküllerin moleküler yapıları ve fiziksel özelliklerini inceler.
• Enzim kinetiği ve mekanizmaları ile ana metabolizma olaylarını inceler.
• Kimyasal termo dinamik ve denge unsurları içinde malzemelerin yapı ve özelliklerini inceler.
• Kimyasal ve biyolojik sistemlere yönelik kütle ve enerji koruma hesaplarını yapar.

Kimya-Biyoloji Mühendisi olmak isteyenlerin, matematik, fizik özellikle biyoloji ve kimya alanlarına ilgi duyan, kimyasal ve biyolojik maddelere karşı alerjisi olmayan, sabırlı, dikkatli ve sorumluluk sahibi, iletişim becerisi kuvvetli ve ekip çalışmasına yatkın kişiler olması gerekir. Kimya-Biyoloji Mühendisleri genellikle iyi aydınlatılmış, temiz büro ortamında çalışırlar. Laboratuvarlar sessiz, sakin ve hijyeniktir, ancak kullanılan kimyasal madde ve bileşikler nedeniyle kokuludur.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin Mühendislik Fakültesi Kimya-Biyoloji Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Petrokimya, gıda, ilaç, sağlık, elektronik, kimya, tekstil, kağıt, malzeme, enerji ve tarım sektörleri Kimya-Biyoloji Mühendislerinin çalışabilecekleri alanlardan bazılarıdır. Mesleğin iş fonksiyonları; araştırma-geliştirme, süreç tasarımı, süreç kontrol, üretim tesislerinin üretim departmanları ve teknik pazarlama-satış uzmanlığını da içeren geniş bir alanı kapsar. Bu nedenle mezunların Pazarlama ve Satış Uzmanı/Satış Mühendisi olarak da çalışma imkanı bulunmaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Kimya Mühendisi
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2145.10
Meslek Adı : Kimya Biyoloji Mühendisi
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Kimya Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Kaynak:Eğitim Sistem

200
10
300
200
20
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.