KKKA hastalığına karşı alınması gereken önlemler

KKKA hastalığına karşı alınması gereken önlemler
KKKA hastalığına karşı alınması gereken önlemler konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığı uzun süren araştırmalar sonucuyla kene ısırmasının ardından ortaya çıkan bir hastalık olarak bilinmektedir. Bu hastalıkla baş edebilmek için kene ısırmalarına dikkat etmek ve kenelerin olduğu yerlerden uzak durmak gerekir. Bu hastalığa yakalanmamak için kene ısırması durumunda da yanlış müdahale edilmemesi gerekir.

KKKA hastalığına karşı alınması gereken önlemler, aşı tedavisinin yapılması, koruyucu ilaç kullanmak, kene ısırma durumlarında keneye müdahale etmemek gerekir, müdahale şartsa başından tutup koparmak gerekir.

KKKA hastalığına yakalanan birinin acil servislere gitmesi gerekir. Ciddi bir hastalık olan bu durumun bir an önce tedavi altına alınması gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

4
60
1
23
9
1
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.