Konaklama işletmecisi ne iş yapar

Konaklama işletmecisi ne iş yapar
Konaklama tesislerinde kalanlarla ilgilenmek, ihtiyaçlarını karşılamak ilginizi çekiyorsa bu mesleği okumadan geçmeyin.

Konaklama hizmetleri sağlayan işletmelerde işleri planlayan, denetleyen ve yürütülmesini sağlayan yönetici kişidir.

Konaklama İşletmecisi;

• Otelde kalan müşterilerin otele varışlarından otelden ayrılıncaya kadar tüm ihtiyaçlarını belirler ve bununla ilgili düzenlemeleri yapar,
• Müşterinin kaldığı süre içinde oda servisinin en iyi şekilde yapılmasını sağlar,
• Otelde kalanların boş zamanlarını değerlendirecek veya spor yapma ihtiyaçlarını giderecek aktivitelerin düzenlenmesini planlar ve yürütülmesini sağlar.

Konaklama İşletmecisi olmak isteyenlerin, üst düzeyde akademik yeteneğe, fikirlerini başkalarına aktarabilme ve insanları ikna edebilme gücüne, sayısal düşünme, ileriyi görebilme ve fırsatları sezebilme, bir işi planlayabilme ve planı uygulayabilme yeteneklerine sahip, yüksek başarma güdüsü olan, yaratıcı, başkalarıyla işbirliği içinde çalışabilen, matematik ve sosyal bilimlere ilgili, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü, insan ihtiyaçlarına karşı duyarlı, çabuk ve doğru karar verebilen, dinamik kişiler olması gerekir. Konaklama İşletmecisi genellikle kapalı, temiz, bol ışıklı, klimalı çağdaş görünümlü işletmelerde çalışırlar. Yerli ve yabancı turistlere hizmet sunarlar. Meslektaşları, diğer çalışanlar, işveren ve müşterilerle iletişim hâlinde çalışırlar.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı yüksekokulların Konaklama İşletmeciliği programlarında verilmektedir.

Konaklama İşletmecileri, otel, motel gibi konaklama işletmelerinde, seyahat işletmelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli birimlerinde görev alabilir,k endi işletmelerini kurabilirler. Bu meslek mensupları iç ve dış turizmin yoğun olduğu bölgelerinde daha kolay iş bulabilmektedirler

Benzer Meslekler;

  • Turist Rehberi
  • Tur Operatörü
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmeni
  • Turizm İşletmecisi

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
4
1
5
2
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.