Kongre ve Fuar hostesi ne iş yapar

Kongre ve Fuar hostesi ne iş yapar
Organizasyonlarda sorumluluk alabileceğinize inanıyorsanız üstelikinsanlarla iletişim hâlinde olmaktan hoşlanıyorsanız bu mesleği okumadan geçmeyin.

Kongre ve Fuar Hostesi belirli bir süre içinde, kongre, fuar, seminer, sergi, toplantı gibi organizasyonlarda salon ve sergi alanlarını (stand) düzenleme, müşteri hizmetleri ve kayıt kabul işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir.

Kongre ve Fuar Hostesi;

• Firmadan ürün ve iş hakkında bilgi alır,
• Kırtasiye ve promosyon malzemelerini, broşürleri, formları ve belgeleri düzenler,
• Salon ve sergi alanlarının (stand) düzenlemesini yapar, ekipmanı ve bunların sergilenme alanını kontrol eder,
• Kayıt kabul masasını, fuar organizasyonlarında yaka kartlarını hazırlar, yerleştirir ve sunar,
• Ziyaretçi kayıtlarını tutar, katılımcıları karşılar ve otele yerleşmesine yardımcı olur,
• Açılış törenine ve protokole eşlik eder, program akışındaki duyuruları yapar, ürün hakkında bilgi verir, katalog/kitap satışı yapar,
• Sorunları ilgili birimlere bildirirek çözümünü sağlar,
• Organizasyon kuralları dışında hareket edenleri uyarır, ofis hizmetlerine yardımcı olur, dağıtılan belgeleri/anketleri toplar,
• Teşekkür belgeleri, plaket ve ödüllerin dağıtımına refakat eder.

Kongre Fuar Hostesi olmak isteyenlerin, sorumluluk sahibi, düzgün ve anlaşılır diksiyonu olan, iletişim ve ikna becerisi gelişmiş, sabırlı, özgüvenli, ekip çalışmasına yatkın, organizasyon yapma ve problem çözme becerisi gelişmiş, çalışkan, dikkatli, güvenilir, planlı, zamanı iyi kullanabilen, detaylara özen gösteren kişiler olması gerekir. Genellikle, kongre, seminer, toplantı salonları gibi kapalı ortamlarda, bazen de organizasyon alanlarının (stand) açık havada düzenlenmesi nedeniyle dış mekanlarda çalışılır. Organizasyon gereği seyahat edilmesi gerekebilir. Çalışırken organizasyon şirketi yöneticileriyle, diğer kongre ve fuar hostesleriyle ve katılımcılarla iletişim hâlindedir.

Mesleğin eğitimi, halk eğitim merkezleri ile mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının/kurumlarının halkla ilişkiler ve organizasyon Hizmetleri meslek alanında, Fuar Organizasyon Sorumlusu dalı altında verilmektedir.

Kongre ve Fuar Hostesliğinin genellikle yarı zamanlı çalışanların ve öğrencilerin tercih ettikleri bir meslek olması nedeniyle, firmaların sürekli yeni eleman arama ve eğitme sorunuyla karşı karşıya oldukları gözlenmektedir. Mesleğin gerektirdiği teknik bilgilerin yanısıra özellikle yabancı dil bilgisi giderek önem kazanmaktadır. Kongre ve Fuar Hosteslerinin ofis ekipmanını kullanabilmesi gerekir. Son zamanlarda organizasyonlara eleman sağlamak amacıyla hostes ajansları kurulmaya başlanmıştır.

Benzer Meslekler;

  • Fuar ve Stand Mankeni
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 5242.02
Meslek Adı : Kongre Ve Fuar Hostesi
M. Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları
M. Alt Ana Grubu : Satışlar İle İlgili Elemanları
M. Grubu : Diğer Satış Elemanları
M. Birim Grubu : Satış Tanıtım Elemanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.