Körle yatan şaşı kalkar atasözünün anlamı

Körle yatan şaşı kalkar atasözünün anlamı
Körle yatan şaşı kalkar, kötü kimseyle düşüp kalkana az çok kötü huy bulaşır. Kötü karakterli insanlarla arkadaşlık yapan biri, ister istemez birtakım kötü özellikler edinir.

Körle yatan şaşı kalkar atasözünün anlamı şu şekilde :

Değersiz, kötü, ahlâksız kişilerle ilişki kurup arkadaşlık yapanlar ister istemez onlardan etkilenir ve kötü huylar kaparlar. Çünkü insanı en çok etkileyen yakınında bulunduğu insanlardır.

Kötü kimseyle düşüp kalkan insan, çok geçmeden onun kötü huylarını benimsemeye başlar. Kötü huy ve düşük ahlak sarıcı hastalık gibidir, yakınında bulunan kimseye mutlaka bulaşır. İnsan, arkadaş seçerken çok dikkatli olmalıdır.

Aralarında yakınlık bulunan insanlar birbirlerinden etkilenirler. Arkadaşlıklar, ortak zevk ve düşünceler ile kurulur ve karşılıklı etkileşim ile sürer. Kötü kimseyle düşüp kalkan kişilere az çok bu kötü huydan bulaşır. İyilikte de durum aynıdır. 

Herhangi bir yönden birbiriyle yakın ilişkide bulunan insanlarda görülen davranış değişiklikleri üzerine söylenir.

Körle yatan şaşı kalkar TDK anlamı

Değersiz, kötü kimselerle ilişki kuranlar kötü huylar edinirler anlamında kullanılan bir söz

Körle yatan şaşı kalkar atasözünün ana fikri

Değersiz, kötü kimselerle ilişki kuranlar kötü huylar edinirler.

Bu konu ile ilgili Üzüm üzüme baka baka kararır atasözünün anlamını buradan okuyabilirsiniz. Tıklayınız

29
112
5
5
8
16
83
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.