Kosgeb Girişimcilik Kursları Adres ve telefonları

Kosgeb Girişimcilik Kursları Adres ve telefonları
Ülkemizde milyonlarca insan fabrikalarda vasıfsız olarak çalışmaktadır. Bunların %50’lik kısmı 18-30 yaş arasında olup, yani en verimli çağlarında heba olmaktadır.

Kosgeb Kursları

Ülkemizde milyonlarca insan fabrikalarda vasıfsız olarak çalışmaktadır. Bunların %50’lik kısmı 18-30 yaş arasında olup, yani en verimli çağlarında heba olmaktadır. Oysaki devletimiz 16 yaş ve üzeri herkese ücretsiz sanat ve mesleki eğitimler vererek meslek sahibi olmanızı amaçlamaktadır. Aynı şekilde meslek sahibi olan yada bu kurslarda edinen 18 yaş ve üzeri herkese ise kendi işini kurması için maddi imkan sağlamaktadır. Bunun için KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ilk olarak 1990’lı yıllarda hayata geçmiş fakat o dönem sadece hali hazırda kurulu işletmeleri destekliyordu. 2009 Yılında yeniden yapılandırılan KOSGEB bundan böyle aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen girişimcilerinde eğitim, hibe ve faizsiz kredi ile yanında olmaya başlamıştır. Kendi işini kuracaklara maksimum 100 Bin TL maddi destek sağlanmaktadır.

Kosgeb 2015-2016 Kurs Tarihleri
Kendi işini kurmak isteyen girişimciler KOSGEB’den yararlanabilmek için ilk olarak 70 saat sürecek bir eğitime katılmaları gerekmektedir. Kosgeb uygulamalı girişimcilik kursu adı verilen bu uygulama Türkiye’nin her yerinde belirli süreçlerde düzenlenmektedir. Ücretsiz olan bu eğitimi Kosgeb kendi şubeleri ile, belediyeler, üniversiteler, sanat ve meslek kursları, İşkur, sanayi ve ticaret odaları ile işbirliği içinde gerçekleştirmektedir. Aşağıda yer alan listede önümüzdeki 2 aylık süreçte Kosgeb tarafından açılması planlanan kurs bilgileri yer almaktadır. Yaşadığınız ili bularak detay butonuna tıklayınız.

Kosgeb’den Nasıl Yararlanılır?
En önemli 2 husustan biri 18 yaş ve üzeri olmanız gerekir. Aynı şekilde emekli olmamak gerekir. Emekli maaşı alanlar Kosgeb desteklerinden kendi adlarına yararlanamazlar. Bu şartlara uygun olan kendi işini kurmak isteyen girişimciler yaşadıkları yerde açılacak olan kosgeb girişimcilik kurslarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kosgeb Kurslarına Başvuru Nasıl Yapılır?
Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların sürekli Kosgeb eğitimleri alma imkanı bulunmaktadır. Yukarıda yer alan listede kosgeb tarafından açılacak kurslar yer almakta olup, birde bu liste haricinde İŞKUR, İSMEK, KOMEK, BUSMEK, İZMEB gibi kurslar ve üniversiteler tarafından açılmaktadır. Özellikle İŞKUR sürekli girişimcilik eğitimleri sağlamaktadır. Size uygun olan birine başvuru yapabilirsiniz.

Eğitimler 70 Saat Sürmektedir
Bu kursun amacı yeni iş kuracak insanlara yeni iş fikirleri sunmak, pazar araştırması yapma konusunda önemli ipuçları vermektedir. Sadece 70 saat sürecek bir eğitim olup, genelde hafta içi olması nedeniyle 14 gün sürmektedir. Eğitimlerde aynı zamanda projenizi en iyi şekilde anlatabilmeniz için iş planı hazırlaması öğretilmektedir.

İş Planı Hazırlıyoruz
Eğitimleri tamamlayıp, sertifikamızı aldıktan sonra Kosgeb bizden kuracağımız işe dair iş plan istemektedir. Genelde kosgeb iş planı olarak tasvir edilen aşama bu olup, aslında çok keyifli ve sizler için yine faydalı olacaktır. Örnek bir arkadaşınızı düşünün ona kuracağınız işi, izleyeceğiniz yolu ve bu iş için gerekli olan ekipmanları anlattığınızı düşünün. Tabi ki bu iş planında sözlü yapmak yerine yazılı beyan halinde olmaktadır.

Örnek İş Planı Nasıl Olmalı?
Herkesin kuracağı iş ve sektör farklı olacağı için burada vereceğim örneği sadece şekil yönünden ele almalısınız. Örnek ben bir Webmaster ve seo uzmanı olarak bir Web Tasarım ve Seo Hizmetleri alanında hizmet veren bir ajans kurmak istiyorum. Ajans dediğima bakmayın sadece bir ofis olacaktır. Öncelikle ihtiyacım olan malzemeleri ve personel ihtiyacını tespit etmeliyim.

Personel İhtiyacınızı Belirleyin: Çünkü tek başıma yetişme imkanım olmayacağı için öncelikle telefonlara bakacak, bilgi verecek bir danışmana ihtiyacım olacaktır. Aynı şekilde yine web tasarım aşaması için HTML ve CSS bilgisi olan Bir web tasarımcıya, yine aynı şekilde yapacağım sitelerin daha güzel görsel içermesi için birde Grafiker arkadaşa ihtiyacım olacaktır. Ben her isteğe cevap verebilmek için birde Web Proğramlama PHP, ASP bilgisi olan bir arkadaşa ihtiyacım olacaktır. Aynı şekilde bir yada iki tanede yanımızda yetiştirmek için yardımcı elemana ihtiyacım olacaktır. Benim ilk etapta 8-10 kişi elemanım olacaktır. Bunların aylık maaş gideri muhtemelen 20-30 bin TL olacaktır.

Gerekli Malzemeleri Planlayın: Bizim işimiz sürekli bilgisayar ve İnternet üzerinde olacağı için her personele en az 1 bilgisayar gerekecektir. Blgisayar almak içinde en az 10 bin TL masraf edeceğimi iş planına işliyorum. yine aynı şekilde bu bilgisayarda mesleğimizi icra edebilmek için gerekli web tasarım, grafik işlemleri için lisanslı programlar almam gerekir. En az 5000 TL’de bu amaçla masrafım olacaktır. Hemen bunlarıda işliyorum. Benim işim ajans türü olacağı için ofis tarzı güzel bir yerde olmalıdır. Güzel bir yerden ofis tuttuğumda 1000-5000 TL arasında kira masrafım, aylık 300-1000 TL arasında elektrik, su, doğalgaz fatura masrafım olacaktır. Bunları da işleyerek daha sonra kurduğum bu ekiple yapacağım işi, hedeflerimi planda belirtiyorum.

Kodgeb’den Onay Bekliyoruz
Acele etmeden hazırlamış olduğum Kosgeb İş Planını kuruma sunduktan sonra uzmanların onu incelemesi ve başvurum hakkında olumlu yada olumsuz cevap vermelerini bekliyorum. Bu süreç 10-30 gün arasında sürebilmektedir. Kosgeb’den sevindirici haber geldi ve benim başvurum onaylandığını kabul edelim. Bundan sonra nasıl bir süreç işleyecek, neler yapılmalı şimdi onları ele alalım.

100 Bin TL Maddi Destek (30 Bin TL’si Hibe)
Evet değerli arkadaşlar Kosgeb başvurunuza onay verdiğinde size maksimum sağlayacağı maddi destek 100 Bin Türk Lirası olup, buna göre iş planı yapmalısınız. Yani fabrika kurmaya kalkmayın, şaka bir yana bu miktar küçük çaplı bir iş kurmak için oldukça idealdir. Devletimiz bize verdiği bu desteğin 30 Bin TL’sini geri ödemesiz hibe olarak vermektedir. Geri kalan 70 bin TL’yi ise iş kurup, kazanç sağlamaya başladığımızda 2 yıl sonra faizsiz ve taksitler şeklinde Kosgeb’e geri ödemeye başlıyoruz.

İlk Masraflar Sizden Olacak
Kosgeb destekleri konusunda yapılan hatalardan biride ödemelerin ne zaman yapılacağı ile ilgilidir. Tekrar belirtmek gerekirse iş kurmak için mutlaka sermayemiz olması gerekiyor. Kosgeb onay vermesi halinde Mustafa al şu 100 Bin TL’yi işini kur demeyecektir. Keşke öyle olsaydı ama maalesef bu şekilde bilenler yanlış bilmektedir. Ya nasıl oluyor? siz işinizi kurun, masraflarınızı yapın yaptığınız masrafları faturalandırarak Kosgeb’e bunlar benim kurduğum işim için yaptığım masraflar diyerek geri ödeme alacaksınız.

Kosgeb Destek Alabilecek Faaliyet Alanları
Bizlere gelen sorularda özellikle şöyle bir iş kuracağım KOSGEB buna destek verir mi şeklinde çok fazla soru ile karşılaşıyoruz. Ülkemiz iş alanında çok geniş kapsamlı olması nedeniyle Kosgeb her iş alanı için destek vermemektedir. Bazı faaliyet alanları destek dışı olup, aşağıda yer alan bağlantıya tıkladığınızda Kosgeb tarafından desteklenen sektörleri görebilirsiniz. https://www.kosgeb.gov.tr/istanbulanadolu/files/dokumanlar/Destek_Alabilecekler_Listesi.xls

Kosgeb Destekleri Son Bir Yılda %23 Arttı
Son bir yılda 27 bin işletme Kosgeb desteklerinden yararlanmış olup, 202 Milyon Türk Lirası maddi destek sağlanmıştır. Bu oran geçtiğimiz yıla göre %23 oranında bir artış olduğunu göstermektedir.

Köşe Silahı Aparatı Üretiyor
İl etapta aile şirketi olarak kurulan TG Savunma Sanayi ve Elektronik şirketi Kosgeb’den aldığı destek ile Türkiye’nin milli gururu haline gelen ilk köşe silahı aparatı üretimlerine başladı. Asker ve polisi açık hedef haline gelmekten koruyan bu aparat özellikle Avrupa ülkelerinde sıkça kullanılmaktadır. Roketsan ile çalışan TG firması 2010 yılında kurulmuş olup, Kosgeb’in destekleri ile ülkemizin savunma sanayisine katkı sağlıyor.

İlk Yerli Helikopter Camı Girişimciden
Girişimcilik sertifikasına sahip olduktan sonra VOLO Composites isimli işletmeyi kurarak Türkiye’nin ilk yerli helikopter camı üretimi gerçekleştirmektedir. Havacılık alanında lüzum gördüğü basınç altında çok katmanlı havacılık projesi ile başvurmuş olup, iş planı onaylanan genç girişimci şuan Aselsan, TAI ve Roketsan gibi Türk Savunma Sanayi firmalarına parça tedariki çalışmalarına başladığı belirtildi.

Türkiye’de Firmalar Kosgeb İle Büyüyor
Ülkemizde en hızlı büyüyen 100 firmayı incelediğinizde bunların 82 tanesi Kosgeb veritabanına kayıtlı olup, 43 tanesi ise aktif bir şekilde Kosgeb desteklerinden yararlanmaktadır. Aktif bir şekilde destek alan 43 firma 2010-2015 yılları arasında 2 milyon tutarında destek verildiği görülmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.