Kosmos, Güneş sistemi, Galaksi nedir

Kosmos, Güneş sistemi, Galaksi nedir
Astronomi özellikle yaşadığımız dönemde bir takım gelişmelerde geçmişe göre daha fazla ilgi odağı olmuş ve gelişme göstermiştir. Astronomi 19. ve özellikle 20. yüzyılda baş döndürücü bir hızla ilerlemiştir.
Bu ilerlemeler insanların astronomiye daha çok ilgi duymasına sebep olmuş ve bunun sonucunda bir takım İcatların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Alanının oldukça geniş olması ve ilğinç olaylar barındırması da bu gelişmelerin meydana gelmesinde en büyük etkendir. işte astronomi alanında ayrımlar yaraşmış o sistemlerin sadece birkaçının özellikleri..
 
Galaksi
 
Galaksi veya gök ada, kütle çekimi kuvvetiyle birbirine bağlı yıldızlar, yıldızlararası gaz, toz ve plazmanın meydana getirdiği yıldızlararası madde ve şimdilik pek anlaşılamamış karanlık maddeden oluşan sistemdir.
 
Kosmos
 
Cosmos, İngilizce'de evren (Yunanca κόσμος (kosmos)), kainat anlamlarına gelir. Aşağıdaki maddeler bu isimle bağlantılıdır: Sözcük olarak bezeme, süsleme, donatma anlamına gelen kosmos, ilkçağ Yunan felsefesinde "evren" , "evrenin düzeni", özellikle de fiziksel ya da görünür dünyanın uyumlu birliği anlamında kullanılmıştır.
 
Güneş sistemi
 
Güneş Sistemi, Güneş ve onun çekim etkisi altında kalan sekiz gezegen ile onların bilinen 166 uydusu, beş cüce gezegen (Ceres, Plüton, Eris, Haumea, Makemake) ile onların bilinen altı uydusu ve milyarlarca küçük gök cisminden oluşur. Küçük cisimler kategorisine asteroitler, Kuiper kuşağı cisimleri, kuyrukluyıldızlar, gök taşları ve gezegenlerarası toz girer.
 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.