Kuru temizlemeci ne iş yapar

Kuru temizlemeci ne iş yapar
Lekelerden eser bırakmamak, kusursuz ütü yapmak gibi işlerde ustalaşarak bu alanda meslek sahibi olmaya ne dersiniz?

Kuru Temizlemeci, kirlenmiş deri ve tekstil ürünlerinin temizlenmesi, tekstil ürünlerinin boyanması, kolalanması ve ütülenmesi işlemlerini yapan kişidir.

Kuru Temizlemeci;

• Müşterinin getirdiği ürünü kontrol ederek alır, müşteriye, teslim edeceği tarihi, fiyatı bildiren bir fiş verir, müşteri kayıtlarını tutar, teslim alınan eşyayı numaralandırır,
• Yapılacak işlemlere göre ürünleri ayırır, ürüne göre temizleme tekniğini belirler,
• Çeşitli kimyasal maddelerle lekeleri temizler,
• Temizlenecek ürünü kuru temizleme makinesine yerleştirir, temizleme maddelerini makineye koyar, temizleme işlemini gerçekleştirir,
• Boyanacak deri ve tekstil ürünleri için uygun boyaları hazırlar ve boyar, işlemler bittikten sonra ütüler, askı ve poşetlere geçirir, numaralandırarak asar.

Bu mesleği yapacak kişilerin temizliğe dikkat eden ve titiz, insanlarla iyi iletişim kurabilen kişiler olması gerekir. Kuru Temizlemeciler buharlı ve kimyasal maddelerin koku yaydığı ortamlarda çalışır. İşin çoğunluğu kapalı ortamda, bir kısmı (malzeme temini) çalışma ortamı dışında yapılır.

Mesleğin eğitimi, yeterli sayıda başvuru olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde kuru temizlemecilik alanı Kuru Temizlemecilik dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir.

Kuru temizlemecilik yapan işyerlerinde, konfeksiyon atölyelerinde, fabrikalarda ve ütü atölyelerinde çalışabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Ütücü
  • Kolacı
  • Lekeci

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.