Laboratuvar teknikeri ne iş yapar

Laboratuvar teknikeri ne iş yapar
Laboratuvarda gerçekleştirilen tüm süreçlerde çalışmak, analiz sonuçlarını raporlamak ilginizi çeker mi? Cevabınız evet ise bu mesleğe ait açıklamaları okumanızı öneririz.

Laboratuvar Teknikeri tarımsal üretimde toprak, su, bitki, gıda, yem ve gübre analizlerini laboratuvar şartlarında yapan, ilgili mühendislerce belirlenen bitki koruma tekniklerini yöntemine uygun olarak yapan kişidir.

Laboratuvar Teknikerleri;

• Laboratuvarda bulunan test araç ve cihazlarının günlük bakımını yaparak, laboratuvarın düzenini sağlar,
• Analiz öncesi kullanılacak örnekleme ve malzemeleri hazırlar,
• Laboratuvarda toprak, su, bitki, gıda, yem ve gübre analizleri yapar ve analiz sonuçlarını belli düzeyde değerlendirir, • Analiz sonuçları hakkında ilgili mühendise sonuç bilgilerini iletir, üreticiye yazılı olarak sonuçları verir ve gerektiğinde sözlü olarak bilgilendirir,
• Analiz çalışması sonunda laboratuvardaki araç-gereç ve cihazların temizliğini yapar/ yaptırır,
• Analiz çalışmalarıyla ilgili yönerge ve standartları takip eder,
• İlgili laboratuvar test, araç ve cihazlarının ölçümlemesini yapar

Laboratuvar Teknikeri olmak isteyenlerin fen bilimlerine ilgili, dikkatli, inceleme ve araştırmaya meraklı, el ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, rutin işler yapmaktan hoşlanan, sabırlı, tedbirli, düzenli ve sorumluluk sahibi kişiler olması gerekir. Laboratuvarda, aydınlık ve kapalı ortamda bazen de analiz gerektiğinde arazide görev yaparlar. Meslektaşları ve diğer çalışan yardımcı personelle iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının Laboratuvar Teknolojisi bölümünde verilmektedir.

Laboratuvar Teknikerleri tarım, gıda ve hayvancılık il müdürlüklerinde, tarımsal araştırma enstitülerinde, gıda kontrol laboratuvarlarında, atık su arıtma tesislerinde, zirai mücadele merkez araştırma enstitülerinde ve üniversitelerin ilgili bölüm laboratuvarlarında, tarımsal amaçlı laboratuvarlarda, gıda ve yem fabrikalarının laboratuvarlarında, bünyesinde atık su arıtma tesisi bulunan işletmelerde çalışabilirler. Gerekli izin ve koşullar sağlandıktan sonra kendi iş yerlerini de kurabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Tıbbı Laboratuvar Teknikeri
  • Gıda Teknikeri
  • Kimya Teknikeri

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 3212.01
Meslek Adı : Tıbbi Laboratuvar Teknisyeni/ Laboratuvar Teknisyeni 
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Tıp Teknisyenleri Ve Eczacılık Teknisyenleri
M. Birim Grubu : Tıbbi Laboratuvar Ve Patoloji Laboratuvarı Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi) 

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.