Maddi ve manevi temizliğe örnekler

Maddi ve manevi temizliğe örnekler
Maddi ve manevi temizlik nedir, maddi ve manevi temizliğe örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Maddi temizlik nedir?

Maddi temizlik kelime anlamı olarak, dini açıdan bazı ibadetlerin yapılmasına engel olan necasetten tahareti, hemde sağlıklı ve güzel bir yaşam sürdürebilme açısından uyulması gereken beden temizliği ve çevre temizliği gibi fiziki temizliği içeren bir kavramdır.

Necasetten taharet; bedenin, elbisenin, namaz kılınan yerin temiz olması anlamına gelir. İnsana, hem kişisel hem de çevre temizliği bilinci kazandıran bir şeydir.

Maddi temizlik, insanların gözle görebildikleri ve fiziki olarak algılanabilen pisliklerin temizlenmesi manasına gelmektedir.

Manevi temizlik nedir?

Manevi anlamda temiz olabilmek için İslam dini, kötülükleri sert ve kesin bir biçimde yasaklamıştır. Tövbe kapısı her Müslüman için açıktır. İslam dini manevi anlamda temizliğe büyük önem vermektedir.

Manevi temizlik, çirkin ve kötü davranışlardan uzak kalarak güzel ahlak ile örtünmek anlamına gelir.

Maddi temziliğe örnekler:

  • Elleri yıkamak
  • Banyo yapmak
  • dişleri fırçalamak

Manevi temizliğe örnekler

  • Abdest almak
  • Gusül almak
  • tevbe etmek

Kaynak:Eğitim Sistem

2411
3050
2162
192
145
326
1205
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.