Makine mühendisi ne iş yapar

Makine mühendisi ne iş yapar
Matematik ve fizik konularında başarılıysanız, makine ve makineye ilişkin parçaların tasarlandığı ve üretim sürecinin planlandığı bu mesleği okumanızı öneriyoruz.

Makine Mühendisi, her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki ve fonksiyonlarını kuran ve geçerli fiziksel kurallar içinde test eden kişidir.

Makine Mühendisleri;

• Üç ana işlevi üstlenir; tasarlama, üretim yönetimlerini geliştirme, üretimi planlama ve uygulama,
• Çalışılan yerin gelişmişlik düzeyi ve özelliklerine göre bu görevlerin ağırlıkları değişebilir. Gelişmekte olan ülkelerde bu işlev daha çok uygulama biçiminde, gelişmiş ülkelerde ise tasarlama, planlama ve üretim yöntemleri geliştirme şeklinde olmaktadır.
• Çalıştığı kuruma göre, ucuz ve kullanışlı mekanik sistemlerin, gaz ve buhar türbinlerinin, pistonlu kompresörlerin, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin, içten yanmalı motorların, nükleer reaktörlerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi ile uğraşır.

Makine Mühendisi olmak isteyenlerin, şekil ve uzay ilişkilerini algılama yeteneğine sahip, matematik ve fizik konularına ilgili ve bu alanda başarılı, makineler üzerinde çalışmaktan hoşlanan, yaratıcı, tasarım gücü yüksek kişiler olması gerekir. Makine Mühendisleri fabrikalarda, kirli, yağlı ve gürültülü ortamlarda çalışırlar. Ancak yönetici kademelerinde bulundukları zaman büro ortamında da çalışırlar. Makine Mühendisileri çalışırken nesnelerle ve insanlarla uğraşırlar.

Mesleğin eğitimi Mühendislik Fakülteleri ve Mühendislik-Mimarlık Fakültelerinin Makine Mühendisliği bölümlerinde verilmektedir.

Makine Mühendisleri fabrikalarda, şantiyelerde, santrallarda, araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Köprü, baraj gibi büyük projelerden, küçük bir aracın üretildiği yerlere kadar uzanan geniş bir alanda çalışma olanağına sahiptirler. Hemen her fabrika makine mühendisi çalıştırır.

Benzer Meslekler;

  • Enerji Sistemleri Mühendisi
  • İmalat Mühendisi
  • Metalurji Mühendisi

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2144.06
Meslek Adı : Makine Mühendisi
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Makine Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.