Matematik Mühendisi ne iş yapar

Matematik Mühendisi ne iş yapar
Sayısal düşünmeyi seviyorsanız, sorunları matematikle çözebileceğinize inanıyorsanız işte bu mesleği incelemelisiniz diyoruz.

Matematik Mühendisi, endüstride ve bankacılıkta sorunların matematik yoluyla analizini yapan ve çözüm yollarını geliştiren kişidir.

Matematik Mühendisleri;

• Ortaya çıkan problemlerin matematiksel modellerini kurar, çözer ve yorumlar,
• Problemlerin çözümü için yöntemler geliştirir. Matematik Mühendisi olmak isteyenlerin, sayılarla akıl yürütebilme yeteneğine, olayları analiz edebilme ve sonuçları matematik diliyle ifade edebilme gücüne sahip, dikkatli ve sorumluluk sahibi kişiler olması gerekir.

Matematik Mühendisleri görevlerini aydınlatılmış temiz büro ortamlarında, çoğu kez tek başlarına ve sayılarla uğraşarak yaparlar. Görevleri gereği zaman zaman diğer çalışanlarla iletişimde bulunabilirler.

Matematik mühendisliği eğitimi üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Mühendisliği bölümünde verilmektedir:

Matematik Mühendisleri, kamu ve özel sektöre ait bankaların özellikle bilgi işlem birimlerinde, sigorta şirketlerinde, endüstri kuruluşlarında, Türkiye İstatistik Kurumu, Verimlilik Genel Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarında, TÜBİTAK, MTA gibi kurumlarda, fabrikalarla üniversitelerin araştırma laboratuvarlarında çalışabilirler. Ayrıca bilgisayar yazılım şirketlerinde görev alabilirler. Endüstri ve bilgisayar bilimlerinin gelişimi matematik mühendislerinin iş bulma olanaklarını artırmıştır.

Benzer Meslekler;

  • İstatistikçi
  • Matematikçi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.