Mekatronik Mühendisi ne iş yapar

Mekatronik Mühendisi ne iş yapar
Mekanik, elektrik, elektronik tasarımlar ilginizi çekiyorsa, hayal gücünüze de güveniyorsanız bu mesleği incelemeye ne dersiniz?

Mekatronik Mühendisi, her türlü karmaşık tasarım gerektiren mekanik, elektrik, elektronik ve optik bileşenlerden oluşan elektronik alet ve iletişim sistemlerinin tasarımını yapan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki ve fonksiyonları kuran ve geçerli fiziksel kurallar içinde test eden kişidir.

Mekatronik Mühendisleri;

• Akıllı bir elektro-mekanik sistem oluşturabilmek için gerekli alt teknolojileri kullanarak bu alandaki uzmanlarla iletişim içinde karmaşık ürün tasarımını gerçekleştirir,
• Üretim için gereken araç gereç ve personelin niteliklerini belirler,
• Her düzeyde tasarım sürecini denetler, yönlendirir, ileri üretim teknikleri kullanarak uygular,
• Üretim teknolojilerini geliştirir,
• Üretim süreçlerinin gözlemlenmesi, modellenmesi ve kontrolünü yapar,

Mekatronik Mühendisi olmak isteyenlerin, matematik ve fen alanına özellikle fizik konularına ilgi duyan, şekil ve uzay ilişkilerini algılama ve çizim yeteneğine sahip, dikkatli, ayrıntıyı algılayabilen, tasarım gücü kuvvetli, hayal gücü geniş, yaratıcı, işbirliğine ve yeniliklere açık, araştırıcı kişiler olması gerekir. Mekatronik Mühendisleri, laboratuvarlarda ve fabrikalarda, atölye ortamında çalışırlar. Çalışma ortamları genellikle temizdir. Bazen işin niteliğine göre kirli, yağlı, gürültülü ortamlarda da bulunurlar.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı Mühendislik Fakültelerinin Mekatronik Mühendisliği bölümünde verilmektedir. Mekatronik mühendisliğinin otomotiv, tıp, tarım, bankacılık, madencilik ve savunma sanayiinde çok geniş bir uygulama alanı vardır.

Mekatronik Mühendislerinin yaptığı mekatronik tasarımlar, elektronik tartı, takometre, taşıtlardaki süspansiyon sistemi, takım tezgahlarının kontrolü gibi hassas ölçümleri gerektiren alanlarda kullanılmaktadır. Mekatronik Mühendisleri bilgisayarların bütünleştirdiği üretim sistemleriyle iş gören yüksek teknolojili firmalarda, ileri otomasyon ürünlerini geliştiren ve kullanan araştırma merkezlerinde öncelikle iş bulabilme olanağına sahiptirler.

Benzer Meslekler;

  • Makine Mühendisi
  • Elektronik Mühendisi
  • Bilgisayar Mühendisi
  • Elektrik Mühendisi
  • Kontrol Mühendisi

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2144.19
Meslek Adı : Mekatronik Mühendisi
 
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Makine Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.