Mermer İşlemecisi ne iş yapar

Mermer İşlemecisi ne iş yapar
Mermer gibi taşlar üzerinde çeşitli makine ve aletler yardımıyla çalışmaktan hoşlanırım, diyorsanız bu mesleği incelemelisiniz.

Mermer İşlemecisi, cilalanıp parlatılabilen her türlü taşı çeşitli makine ve teçhizatla kesip tornada işleyen, parlatan, süsleme işleri yapan ayrıca inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu mermer tezgâhı, denizliği, eşiği gibi işleri yapan kişidir.

Mermer İşlemecisi;

• Çeşitli mermer ve taşları istenen ölçülerde keser, deler ve şekillendirir,
• Mermer üzerine çeşitli şekiller yapar ve yazılar yazar,
• Yapılan eşyaları parlatır,
• Atölyesinde bulunan makine ve avadanlıkların bakım ve temizliğini yapar.

Bu mesleği yapacak kişilerin el ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, tasarım ve çizim yeteneği ile estetik duygusuna sahip, yoğun ve yaygın dikkati olan, şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen, mekanik yeteneğe sahip kişiler olması gerekir. Mermer İşlemecileri mermer fabrikaları ve hediyelik eşya yapan taş ve mermer atölyelerinde çalışırlar. Çalışma ortamı tozlu, nemli ve gürültülüdür.

Mesleğin eğitimi, yeterli sayıda müracaat olması durumunda, tüm mesleki eğitim merkezlerinin makine teknolojisi alanı Mermer İşleme dalında kalfalık ve ustalık şeklinde verilmektedir. Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının aynı alan ve meslek dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir.

Mermer İşlemecileri mermer işleme fabrikalarında, mermer atölyelerinde, her türlü mermer inşaat, montaj ve dekorasyon işlerinde ve hediyelik taş eşya yapan atölyelerde çalışırlar. Meslek elemanları iş bulmada sıkıntı yaşamazlar.

Benzer Meslekler;

  • Tornacı Tesviyeci
  • Yer Parkesi Döşeyicisi

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 8114.38
Meslek Adı : Mermer İşlemeci Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Madencilik Ve Mineral İşleme Tesisi Operatörleri
M. Birim Grubu : Çimento, Taş Ve Diğer Mineral Ürünler İle İlgili Makine Operatörleri Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.