Mısır Piramitleri hakkında kısa bilgi

Mısır Piramitleri hakkında kısa bilgi
Mısır piramitlerinin sayısının, 118 ya da 138 arasında olduğu tahmin edilmektedir. Çoğu, Eski ve Orta Krallık dönemlerinde ülkenin firavunları ve eşleri için mezar olarak inşa edilmiştir.

Piramitlerin inşasında yer alan işçi sayısının 100.000 kişi olduğu tahmin ediliyor.

Bilinen en eski Mısır piramitleri, Memphis'in kuzeybatısındaki Sakkara'da bulunmaktadır. En eskiMısır piramidinin M.Ö. 27. yüzyılda inşa edilen Djoser Piramidi olduğuna inanılıyor.

En ünlü Mısır piramitleri, Kahire'nin eteklerindeki Gize'de bulunanlardır. Gize Piramitleri'nin birçoğu şimdiye kadar yapılan en büyük yapılar arasında sayılır. Gize'deki Keops Piramidi, en büyük Mısır piramididir. Antik dünyanın Yedi Harikasından hala var olan tek yapıdır. Keops Piramidi'nin yaklaşık 2.300.000 taş bloktan oluştuğu tahmin edilmektedir. Her taşın ağırlığı yaklaşık 2,5 tondur.

Piramitlerin pürüzsüz, açılı tarafları güneş ışınlarını sembolizme eder ve kralın ruhunun cennete yükselmesine ve tanrılara, özellikle de güneş tanrısı Ra'ya katılmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Eski Mısırlılar, kral öldüğünde ruhunun bir kısmının cesediyle birlikte kaldığına inanıyorlardı. Krallarının ruhunu düzgün bir şekilde korumak için cesetlerini mumyalıyorlardı ve öbür dünyada ihtiyaç duyacağı her şeyi onunla birlikte gömüyorlardı.

Dışarısındaki muazzam sıcaklığa rağmen, piramitlerin içindeki sıcaklık aslında nispeten sabit kalır ve yaklaşık 20 santigrat derecedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

50
129
86
86
86
86
86
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.