Mobilya döşemecisi ne iş yapar

Mobilya döşemecisi ne iş yapar
Koltuğu, sandalyeyi, kanepeyi renk renk, desen desen yüzey kaplamamaddeleriyle döşeyen Mobilya Döşemecisi mesleğini ayrıntılı olarak incelemek ister misiniz?

Mobilya Döşemecisi, sandalye, koltuk, kanepe, yatak gibi eşyaların iskeletlerini çeşitli malzemelerle kaplayan ve bunları şekil vererek kullanılır hâle getiren kişidir.

Mobilya Döşemecisi;

• Döşeme projelerini okur ve montaj resimlerini, inceler, işin yapılması için gerekli malzemenin listesini çıkarır, siparişini verir, gelen malzemeyi depolar, işin yapılmasını planlar,
• Mobilya iskeletlerine yay, kolon, dolgu gereçleri ve yüz kaplama maddeleri takar, düzenler ve bağlar, sandalye, koltuk ve kanepe minderlerinin altına kanava veya lastik kolon bantlar gerer,
• Metal yay, kauçuk köpüğü, pamuk kırtığı veya diğer dolgu malzemesini minder, sandalye, koltuk, kanepe arkasına ve kollarına veya mobilyanın gereken kısımlarına tespit eder,
• Ölçü alır, döşeme örtü veya kumaşlarını istenen şekillerde keser, diker ve mobilyanın üstüne geçirir, malzemeyi yerine göre hizalar ve örtülecek kısımların üzerinde gerer, çiviler, diker veya yerine yapıştırarak tespit eder,
• Eskimiş mobilya döşemelerini onarır, ayrıca mobilya üzerine konmak üzere yastık ve minderler yapar, döşeme işlemi bittikten sonra bunların kontrolünü yapar.

Bu mesleği yapacak kişilerin şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, el ve gözlerini eşgüdümle kullanabilme, el becerisine sahip kişiler olması gerekir. Mobilya Döşemecileri mobilya imalathanelerinde çalışabildikleri gibi özel iş yeri de açabilirler. Çalışma ortamında hava, kırtık artığı, vernik, cila kokusu ile yüklüdür. Mobilya döşemecileri birinci derecede alet ve malzemeyle uğraşırlar.

Mesleğin eğitimi, yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde döşemecilik alanı Mobilya Döşemeciliği dalında kalfalık ve ustalık eğitimi şeklinde verilmektedir. Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının mobilya ve iç mekân tasarımı alanı, Mobilya İskeleti ve Döşemesi dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir.

Mobilya Döşemecileri, mobilya döşeme atölyelerinde, mobilya imalathanelerinde çalışabilirler. Mobilyanın kullanım alanı gün geçtikçe genişlemektedir. Buna bağlı olarak mobilya döşemeciliğinin de önemi artmaktadır. Bu meslekte kendisini iyi yetiştirmiş kişilerin iş bulma olanağı fazladır. Mesleği edinen kişiler kendi iş yerlerini de açabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Gemi, Uçak, Tren Döşemecisi
  • Mobilyacı
  • Oto Döşemecisi

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
104
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.