Motor Yenileştirmecisi (Motor Rektifiyecisi) ne iş yapar

Motor Yenileştirmecisi (Motor Rektifiyecisi) ne iş yapar
Her motorun bir ömrü vardır. Eğer motorlarla uğraşmaktan keyif alıyorsanız, gerekli olan durumlarda motorları yenilemekten de hoşlanacağınızı düşünüyoruz. Motor yenileştirmecisi neler yapıyormuş?

Motor Yenileştirmecisi (Motor Rektifiyecisi), çalışmayan veya iyi çalışmayan her türlü motoru onaran ve çalışır hâle getiren kişidir. Bu meslek aynı zamanda piyasada Motor Rektifiyecisi adıyla da tanımlanmaktadır.

Motor Yenileştirmecisi (Motor Rektifiyecisi);

• Bozuk motoru parçalara ayırır ve parçaların ölçümlerini yaparak bozukluğun nereden kaynaklandığını belirler,
• Parçaları taşlama, honlama, frezeleme gibi talaş kaldırma yöntemleriyle onarır ve yenileştirir,
• Onarılamayacak parçaları yenisiyle değiştirir, parçaları birleştirir, ayarlarını yapar ve motoru çalışır hâle getirir,
• Bu işleri düzenli yapabilmek için el takımlarını, kontrol ve ölçü aletlerini temiz tutar, bunların bakımını sık sık yapar,
• Sipariş listesini çıkarır ve maliyet hesabı yapar.

Bu mesleği yapacak kişilerin şekilleri doğru bir biçimde algılayabilen, bir cismin döndürülmesi ile alacağı durumu göz önünde canlandırabilen (uzay şekil ilişkisi kurabilen), makine parçaları arasındaki ilişkileri algılayabilen, yönergeyi izleyebilen, göz ve ellerini eşgüdüm hâlinde kullanabilen, makinelerle uğraşmaktan hoşlanan, dikkatli, sorumlu, düzenli ve tertipli kişiler olması gerekir. Motor Yenileştirmecileri (Motor Rektifiyecisi) tamir atölyelerinde çalışır. Çalışma ortamı yazın sıcak, kışın soğuk, genellikle yağlı ve kirlidir. Çalışanların makine kazalarına uğrama olasılıkları vardır. Çalışma süreleri değişken olabilir.

Mesleğin eğitimi, yeterli müracaat olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinde motorlu araçlar teknolojisi alanı Otomotiv Motor Yenileştirmeciliği dalında kalfalık ve ustalık eğitimi şeklinde verilmektedir.

Bu mesleğe sahip kişiler otomotiv endüstrisi ve yan kuruluşları ile montaj atölyelerinde çalışabildiği gibi kendisi de bağımsız iş yeri açabilir.

Benzer Meslekler;

  • Motor Teknisyeni
  • Metal Mamulleri Montaj İşçisi
  • İş Makineleri Tamircisi
  • Oto Motor Tamircisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.