Motosiklet tamircisi ne iş yapar

Motosiklet tamircisi ne iş yapar
Mekanik sorunları çözmekten hoşlanıyorsanız, hem motorları hem debisikletleri severim diyorsanız okumanızı önereceğimiz bir meslek sizibekliyor.

Motosiklet Tamircisi, motosikletlerin motor, motor yardımcı sistemleri, güç aktarma organları, direksiyon, fren, tekerlek ve elektrikli sistemlerini söküp bakım ve onarımlarını yaparak yerlerine ayarlı ve uygun bir şekilde takan kişidir.

Motosiklet Tamircisi;

• Arızayı tespit eder, arızalı parçaları tamir ederek veya yenisiyle değiştirerek arızayı giderir,
• Zamanla çıkabilecek arızaları önlemek için motosikletlerin motor, yakıt, elektrik, ateşleme, fren, güç aktarım organları gibi kısımlarının bakım ve ayarlarını yapar,
• Tamir ve bakım çalışmalarında gerekli sökme, takma, parça değiştirme ve benzeri işleri yapar,
• Yapılan işlerle ilgili kayıt tutar,
• Kullanılan alet, malzeme, makine vb. parçaların bakım ve temizliğini yapar.

Bu mesleği yapacak kişilerin şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen, mekanik problemleri çözebilme yeteneği olan, göz ve ellerini eşgüdümle kullanabilen, yağlı, paslı, soğuk, sıcak ortamlarda çalışabilecek kişiler olması gerekir. Motosiklet Tamircileri genellikle kapalı alanda çalışırlar. Ancak açık alanda, arazide, yolda vb. yerlerde de çalışabilirler. Çalışma ortamı genellikle egzoz kokulu, kirli ve yağlıdır.

Mesleğin eğitimi, yeterli müracaat olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinde motorlu araçlar teknolojisi alanı Motosiklet Tamirciliği dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir.

Motosiklet Tamircileri özel tamirhanelerde istihdam edilmektedirler.

Benzer Meslekler;

  • Oto Motor Tamircisi
  • Lastik Tamircisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.