Muhasebe Bilgi Sistemleri Uzmanı ne iş yapar

Muhasebe Bilgi Sistemleri Uzmanı ne iş yapar
Mali konularla ilgilenmeyi seviyorsanız bir de muhasebe, vergi, finans,fatura gibi konulara ilişkin sistem kurmaya meraklıyım diyorsanız bumesleği incelemeye ne dersiniz?

Muhasebe Bilgi Sistemleri Uzmanı, bir işletmenin muhasebe bilgi sisteminin kuran, geliştiren, muhasebeyle ilgili veri işleme işlerini yapan, işletme faaliyetleriyle ilgili verileri toplayan bu verileri bilgiye dönüştüren ve hem iç hem de dış kullanıcılara bilgi sağlayan kişidir.

Muhasebe Bilgi Sistemleri Uzmanı;

• İşletmenin muhasebe bilgi sistemini kurar, muhasebe, vergi, finans ve bankacılıkla ilgili fişleri, fatura ve belgeleri bilgisayarda ilgili yerlere kaydeder,
• Faaliyetler ve işlemler hakkındaki verileri toplar ve kaydeder,
• Belgelerin korunması, dosyalanması ve denetimiyle ilgili işlemleri yapar,
• İşletme adına ödenmesi gereken vergi, harç ve diğer ödemelerin takip eder, işletmenin bankalar, müşteriler, maliye ve diğer kuruluşlarla olan ilişkilerini izler,
• Yıl sonunda işletmenin mal varlığının çıkarılması amacıyla sayım ve ölçüm işlemlerini yapar, kurum ve kuruluşların yıl boyunca yapmış olduğu işlemlerin muhasebe kayıtlarını izler ve denetler.

Bu mesleği yapacak kişilerin muhasebe, maliye, ekonomi, vergi kanunları, ticaret hukuku, finans, istatistik konularına ilgisi olan, ayrıntılar üzerinde uzun süre çalışabilen, ofis ortamında oturarak çalışmaktan sıkılmayan, işlerini planlı ve programlı yapan, dikkatli, sabırlı, düzenli, titiz ve güvenilir kişiler olması gerekir. Muhasebe Bilgi Sistemleri Uzmanları sakin, temiz, iyi aydınlatılmış kapalı ortamlarda görev yaparlar. Yılın belirli dönemlerinde fazla çalışması gerekebilir.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin uygulamalı yabancı diller yüksekokulları ve uygulamalı bilimler yüksekokullarının Muhasebe Bilgi Sistemleri bölümünde verilmektedir.

Muhasebe Bilgi Sistemleri Uzmanları vergi daireleri, defterdarlıklar, saymanlıklar ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında muhasebe ve idari kadrolarda görev alabilirler. Genel olarak muhasebe, finans, denetim, bankacılık, sigortacılık gibi alanlarda ulusal ve uluslararası kuruluşlarda görev yapabilmektedirler. Ayrıca, tüm işletmelerin muhasebe ve finansman bölümlerinde yönetici ve yönetici yardımcısı unvanlarıyla istihdam edilebilmektedirler. Serbest muhasebeci ve mali müşavirlik ile yeminli mali müşavirlik bürolarında, bağımsız denetim ve danışmanlık şirketlerinde çalışabilirler. Yöneticilik aşamasına gelinceye kadar, işletmelerin muhasebe bölümlerinde çalışmaları mümkün olabileceği gibi isteyenler kendi işlerini de kurabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Muhasebeci
  • Finans Uzmanı
  • Maliyeci
  • Fon Yöneticisi

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2411.19
Meslek Adı : Muhasebe Bilgi Sistemleri Uzmanı

M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : İş Ve Yönetim İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Finans İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Muhasebeciler
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.