Mümbit nedir

Mümbit nedir
Mümbit ne demek, mümbit ne anlama gelmektedir,, mümbit nedir? Mümbit cümle içerisindeki kullanım örnekleri, mümbit sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mümbit nedir

Kelime Kökeni : Mümbit kelimesi dilimize Arapçadan geçmiş bir sözcüktür.

[sıfat] Verimli - "Mümbit topraklar." Bereketli, verimli, bitek anlamlarına gelmektedir. Verimli alan, bölge ya da coğrafya.

Bol ürün veren, verimli, bereketli, bolca biten, bitek. Dedemden miras kalmış olan Adapazarı'ndaki 68 dönümlük mümbit toprağın satılması gündeme geldi (A. Y. Özemre).
Bahçeler ve bağlarla bezenmiş mümbit toprakları geride bırakıp suyuna havasına alışık olmadıkları bir yerde hayata tutunmaya çalıştılar (İlgili cümle kaynağı: M. Kara).

Ne ilahiyatçılar ne de eski tabirle halkiyatçılar yani folklorcular bu çok bakir ve mümbit alanla yani İslam mitolojisi ile henüz ilgilenmediler. Artık ne zaman bu meselenin önemi kavranır bilemiyorum. Dediğim gibi burası Türkiye. Arı Kovanına Çomak Sokmak, Ahmet Yaşar Ocak

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.